36

2016. január 2. 16:25

A szerk.
Népszabadság
A TF-nek 36 milliárdot adnak 2018-ig, míg a teljes ágazat hasonló célra összesen kapott 7,6 milliárdot az elmúlt három évben.

„Orbán Viktor továbbra sem sajnálja a pénzünket a hobbijától. Áldozott már adóforintjainkból, nem is keveset, futballstadionra, labdarúgó akadémiára, klubokra, hát, ad most még egy keveset az utánpótlás utánpótlására is. Mi másért kapna 36 milliárdot a Testnevelési Egyetem? (...)

A TF-nek 36 milliárdot adnak 2018-ig, míg a teljes ágazat hasonló célra összesen kapott 7,6 milliárdot az elmúlt három évben. Mi indokolja ezt a bőkezűséget, akkor, amikor az egytemi oktatók régóta esedékes bérrendezésre szánt 15 milliárd is csak tűzoltásra lesz elég? És, hogy demagógiát is lehessen kiáltani: a TF-en ultramodern uszoda, a bölcsészkaron meg írógép?

Nem sajnáljuk Mocsai Lajostól, a TF-től, a jövő testnevelő tanáraitól, edzőitől a fejlesztési forrást. Csak ne hatná át a pénz odaítélésének mechanizmusát, indokait, aránytalanságát a megalomán Felcsút-fíling.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy csomó "nem tűrt" könyvet meg azért nem adtak ki a kommunisták, mert nem volt elég papír!
Amint kikerültek a hatalomból, mindjárt lett, méghozzá mindenféle minőség.

Ebben a kérdésben Önnek kell igazat adnom. Kell az egészséges, sportszerető ifjúság, de az oktatás elsődlegességét ép elmével nem lehet megkérdőjelezni. S akkor még nem szóltunk az egészségügyről.

S különösen kontrasztos a kép akkor, amikor milliárdokból felépülő stadionokba beül két-háromezer ember.

Az is igaz, hogy az ellenzék sok más, társadalmi hasznosságát tekintve többségi elfogadottsági szintet elérő építkezés, beruházás esetében oktalanul, pusztán politikai megfontolásból, hangulatkeltésből opponálja az adott projektet.

A TF esetében talán konszenzuson alapuló szakaszolással kellene végig vinni a tervek megvalósítását.

A BALLIBERÁLIS MÉDIÁNAK SEMMI SEM TETSZIK? ALMÁT A KÖRTÉVEL HASONLÍTJÁK ÖSSZE?

Mi köze a működési költségnek a beruházási fejlesztési költséghez?
Ha fejlesztési költségeket hasonlítanak össze, akkor miért nem 10 év beruházási, fejlesztési költségét hasonlítják össze? Az összehasonlításnál miért nem veszik figyelembe az MNB 200 milliárdos fejlesztési támogatását?

NEM TETSZIK?

Brutális összeggel, 200 milliárd forinttal támogatja Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a hazai közgazdászképzés megújítását.
http://m.168ora.hu/itthon/mnb-..

17 milliárdot kap a Testnevelési Egyetem

2014. A magyar felsőoktatásban hihetetlennek számító összeget kaphat az önállósuló Testnevelési Egyetem. A most még karként működő intézmény dékánja azt mondta: hosszú évek óta pénzhiánnyal küzdenek. Most felújíthatnák az ingatlanjaikat, a Csörsz utcánál multifunkcionális sportközpontot építenének, és épületeket kapnának a Sportkórháztól. A nemzetközi színvonalú munkához oktatókat hívnának, és saját felvételi rendszerük lenne.
http://index.hu/belfold/2014/0..

2016-ban 15,9 milliárd, 2017-ben 17,5 milliárd, 2018-ban pedig 3 milliárd forintot.
Emellett a TE a Sportkórház Csörsz utcai épületét is bekebelezheti, valamint egy új vízisport-telep és rekreációs központot is kapnak Velencén. A teljes magyar felsőoktatás költségvetése jövőre 160-180 milliárd forint, tehát a TE csaknem 16 milliárdos támogatása a büdzsé csaknem 10 százalékának felel meg. Emellett a TE a Sportkórház Csörsz utcai épületét is bekebelezheti, valamint egy új vízisport-telep és rekreációs központot is kapnak Velencén. A teljes magyar felsőoktatás költségvetése jövőre 160-180 milliárd forint, tehát a TE csaknem 16 milliárdos támogatása a büdzsé csaknem 10 százalékának felel meg.
http://hvg.hu/itthon/20151228_..

Összehasonlítás?

Csak viszonyításképpen: az állami felsőoktatási intézmények lejárt tartozásállománya októberben meghaladta a 8 milliárd forintot, s a kormány 15,2 milliárd forintot szánt a 15 ezer oktatót érintő béremelésre.

A TF-nek 36 milliárdot adnak 2018-ig, míg a teljes ágazat hasonló célra összesen kapott 7,6 milliárdot az elmúlt három évben. Mi indokolja ezt a bőkezűséget, akkor, amikor az egyetemi oktatók régóta esedékes bérrendezésre szánt 15 milliárd is csak tűzoltásra lesz elég?

Emellett a TE a Sportkórház Csörsz utcai épületét is bekebelezheti, valamint egy új vízisport-telep és rekreációs központot is kapnak Velencén. A teljes magyar felsőoktatás költségvetése jövőre 160-180 milliárd forint, tehát a TE csaknem 16 milliárdos támogatása a büdzsé csaknem 10 százalékának felel meg.
http://hvg.hu/itthon/20151228_..

"A tűz oka mi volt?"

Szerinted mi lehetett?
Neked nem evidens, hogy ....

A balliberális filozófusok, politológusok, politikusok fejéből kipattant szikra okozta.

Nem perspektíva a tornatanárok országának építése. A leégett csarnokot pótolni kell, többlet építkezésre nincsen szükség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés