Több száz gyerek részesült a debreceni reformátusok gyűjtötte adományokból

2012. december 16. 17:31
A református nevelőszülői hálózat és a területi gyermekvédelmi szolgálat által ellátott gyermekek kapták meg pénteken a debreceni önkormányzati és református iskolákban összegyűlt játékokat és élelmiszert.

A református egyház Debrecenben is kék vödrökben gyűjtötte a tartósélelmiszer-adományokat, míg cipősdobozokban az ajándékokat advent idején. A pénteki adományátadásra csaknem teljesen megtelt gyermekekkel és családjaikkal a debreceni Református Nagytemplom, ahol az iskolások adtak karácsonyi műsort, majd Bölcskei Gusztáv püspök köszöntötte az egybegyűlteket.

A püspök az adományok átadásakor az emberek „nagyszerű összefogását” az angyalok szeretetteljes segítségéhez hasonlította. „Érezhetjük Istennek a bennünket elfogadó szeretetét” – fogalmazott Bölcskei Gusztáv, majd áldott karácsonyt kívánt a gyermekeknek.

A kék vödör akcióban összegyűlt élelmiszerekből a református támogató szolgálat ellátottjait is segítik. Összesen mintegy ötszáz gyermek és család részesült az összegyűlt adományokból, ajándékokból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában