MSZP: Maga a kormány akarja elhallgattatni a Klubrádiót

2012. június 5. 12:26
Lendvai Ildikó és Mandur László közleményében a médiaszabályozást érintő módosítással kapcsolatban úgy fogalmazott: „a kormány a nevére vette a lex Klubrádiót”, hiszen maga a kabinet nyújtotta be azt a módosító indítványt, amelynek célja a Klubrádió elhallgattatása.

Az MSZP szerint a médiaszabályozással kapcsolatban beterjesztett minisztériumi módosító javaslat által lelepleződött, hogy „a Klubrádió elleni hadjárat” magáé a kormányé, és nem az eddigi módosítókat „aláíró” képviselőké. Lendvai Ildikó és Mandur László közleményében a köztársasági elnök által a Háznak visszaküldött és hétfőn ismét elfogadott médiaszabályozást érintő módosítással kapcsolatban úgy fogalmazott: „a kormány a nevére vette a lex Klubrádiót”, hiszen maga a kabinet nyújtotta be azt a módosító indítványt, amelynek célja a Klubrádió elhallgattatása. Közlésük szerint annyi történt, hogy a köztársasági elnök által eljárási okokból kifogásolt paragrafus más sorszámot kapott, de a tartalma változatlan maradt: továbbra is alkalmas arra, hogy beavatkozhassanak a folyamatban lévő bírósági eljárásba, és módot teremtsenek arra, hogy az elsőfokú bírósági döntés ellenére a Klubrádió ne kaphassa meg a pályázaton elnyert közösségi frekvenciát.

A köztársasági elnök kifogásaival kapcsolatban azt írták: „az elnök ugyan kicsit illegette magát, eljárási ügyekben ejnye-bejnyézett egy keveset, de helybenhagyta a Klubrádiónak szóló kilövési engedély tartalmát”. Közölték azt is: mivel a köztársasági elnök nem az Alkotmánybírósághoz fordult érdemi döntésért, az MSZP most az ombudsmant kéri fel erre.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés