Karácsonyék mélyen hallgatnak a legújabb botrányukról

2024. május 10. 15:46

A Fővárosi Önkormányzat és a Párbeszéd sem reagál.

2024. május 10. 15:46

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Hiába küldtünk kérdéseket a Városházának és a Párbeszédnek is a Karácsony Gergellyel kapcsolatban körvonalazódó újabb botrány kapcsán,

egyelőre egyik helyről sem kaptunk választ.

A Magyar Nemzet a héten számolt be róla, hogy egy komoly információs csomagot juttatott el szerkesztőségükbe egy ismeretlen forrás Karácsony Gergelyék és a baloldal belső működéséről. A nagy mennyiségű dokumentumot feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtathatta ki valaki.

Az információk feldolfozása folyamatban van, annyi azonban már most látható, hogy 

2019-ben a Mindenki Budapestért Egyesületen (MIBU) keresztül, külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát. 

A működési modell kísértetiesen hasonlít a 2021-ben Karácsony előválasztási kampányának lebonyolítására alakult 99 Mozgalomnál már megismert struktúrához.

A kiszivárogtatott e-mailekből, feljegyzésekből kiderül, hogyan épül fel és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni.

A lap emlékeztet, hogy 

a 99 Mozgalom kétes finanszírozási ügye a 2022-es országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról szóló nemzetbiztonsági jelentésben látott napvilágot. 

Kiderült: a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben fizetett be 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban.

Karácsonyék állítása szerint a félmilliárd forint kis összegű adományokból állt össze. A pénz eredete azonban a mai napig nem ismert.

Az ügyben a Fővárosi Önkormányzatnak és Karácsony pártjának, a Párbeszedédnek is küldtünk megkeresést, hogy mit szólnak a Karácsony Gergellyel kapcsolatos új információkra, valósak-e a cikkben szereplő megállapítások, és ha igen, nem tartják-e aggályosnak a külföldi támogatást? Egyelőre nem kaptunk választ. 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­z­i n­­­i­m­­­f­o­m­á­­n­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Lajoss
2024. május 11. 13:39
Pedig a magyar Pravda infói mindig ütősek… 😂😂😂😂😂😂😂
KBA98
2024. május 11. 11:17
Karácsonynak a kényszermunka lenne a megfelelő büntetés! Bánya pl. Még soha életében nem dolgozott, izzadó lábú és kezű, foghiányos, büdös leheletű undormány!
states-2
2024. május 10. 17:44
A külföldi ügynököknek honnan finanszíroznák a kampányát? Költői kérdés. Megjegyzem, háború idején az ilyeneket tárgyalás nélkül a falhoz állították. És most háború van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!