Rákay Júdásnak titulálta eddigi harcos- és eszmetársát?

2024. április 01. 17:33

Magát meg Jézus Krisztushoz hasonlítja?

2024. április 01. 17:33
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Facebook

„A »Jelenetek egy házasságból« c. Bergman-film magyar változatát annyi helyen vetítik Rogánék, hogy elkerülni sem lehet. Akkor is elér minket, ha tudjuk: igaziból egy másik moziból akarnak kirángatni. Ahol egy érdekesebb film megy: a Jelenetek egy pártelitből. Promóciójaként néhány epizód, épp csak a cselekmény mellékszálából:

1. A volt csepeli Fidesz-elnök (akit Németh Szilárd a regnáló polgármesterrel együtt kirúgatott a pártból) az ATV-ben: »Minket kizártak a Fideszből, mert nem loptunk Németh Szilárdnak.« Kicsit zavarban vagyok. Úgy értsem, hogy akit nem zárnak ki a Fideszből, az lopott Németh Szilárdnak? Vagy másnak? (Bár Németh Szilárd kosztja valószínűleg többe van, mint más  hasonszőrűeké. Ha muszáj, akkor már inkább ruháznám, mint etetném.) Én ilyet sosem mertem volna mondani. 

2. Bencsik András cikke húsvét előtt Rákay Philip filmjéről, amit állítólag hazafias kötelesség volna megnézni. A cím: »Miért nem szabad dilettánsoknak mozifilmet készíteni, és ha mégis, miért kell azt ártatlan embereknek megnézniük?« Jó kérdés. Rákay felelt is rá: »Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában.« 

Megint kicsit zavarban vagyok. Ez lassan állandósult nálam. Úgy értsem, hogy Rákay Júdásnak titulálta eddigi harcos- és eszmetársát? Magát meg Jézus Krisztushoz hasonlítja? Ilyen bibliai magaslatokhoz már nem mernék hozzászólni. Csak annyit jegyeznék meg, hogy azért nekem inkább Bergman, mint Rákay. Amennyiben ez nem számít hazaárulásnak.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bencsik Gábor

Facebook

Idézőjel

Elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:15
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
irmag2
2024. április 02. 11:45
Muszáj ezekhez a beteg tobzódásaihoz mindig arcképet mellékelni?
balbako_
2024. április 02. 11:20
Rohadtul ráér a vén szipirtyó.
lemez
2024. április 02. 09:37
Kiengedtek a bolondokházából botox.Te meg a vérkorcs bandád képzelte magát Jézus Krisztusnak évtizedekig.Úgy viselkedtetek,megbúntettéttek azokat akik nem térdepeltek elöttettek.Fáj az elmúlás,de te mint kommunista szolga már az ördögnek sem kellessz.Keress wgy patakot mikor árad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!