Vitézy: Karácsony akár vissza is léphet

2024. március 31. 22:13

Vitézy Dávid szerint a Facebookon zajlik az egész várospolitika és ha elmegyünk valahova alig tudunk valamire rámutatni, hogy mi történt az elmúlt öt évben.

2024. március 31. 22:13
Vitézy Dávid

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

A Szabad Európa Rádió vendége volt Vitézy Dávid független főpolgármester-jelölt.

Az adásban Vitézy leszögezte, hogy a kormányhoz és a Fideszhez semmilyen köze nincsen, azt azonban nem rejtette véka alá, hogy több kerületi polgármesterrel – párthovatartozástól függetlenül – jó kapcsolata van.

Vitézy Dávid elmondta, hogy szerinte azok a pártok, amelyek nem állítanak önállóan főpolgármester-jelöltet, azok nagy kihívással néznek szemben. A visszalépések latolgatásával kapcsolatban elmondta, hogy szerinte a Fidesz nem tudja megnyerni az idei főpolgármester választást, egy visszalépés esetén pedig a saját közgyűlési pozícióikat veszélyeztetik. Vitézy elmondta, hogy 

nem számít arra, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen az ő javára. 

Ezt követően Vitézy Karácsony Gergelynek is odaszúrt, ugyanis szerinte a visszalépések tekintetében a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van, aki váratlan helyzetben, egy versenyben esélyesként képes volt arra, hogy a teljes ellenzéki szavazótábort cserben hagyva visszalépett és átadta a stafétabotot Márki-Zay Péternek. Vitézy leszögezte, hogy 

el tudja képzelni azt is, hogy Karácsony Gergely visszalépjen a javára.

Ezt követően Vitézy kemény kritikával illette az ellenzéket. Szerinte Budapestet foglyul ejti az, hogy a Városházára az ellenzék úgy tekint, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének a hídfőállására. Leszögezte, hogy Karácsonynak el kell döntenie, hogy Gyurcsány Ferencnek vagy a budapestiek többségének szeretne-e megfelelni. Szerinte az egész Karácsony-ciklust az írja le, hogy az egyik Facebook posztban Gyurcsánynak próbál megfelelni, a másikban pedig próbál egy kis faültetést és szakpolitikát belevinni. Vitézy úgy látja, hogy

 a Facebookon zajlik az egész várospolitika és ha elmegyünk valahova alig tudunk valamire rámutatni, hogy mi történt az elmúlt öt évben. 

A beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

 ***

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heyam3
2024. április 06. 22:42
Ő még nem tudja, hogy az élete ment rá Gyurcsány Ferenc balekjaként.
heyam3
2024. április 06. 22:40
Az a geci nem fog visszalépni, hanem börtönben fog megrohadni.
KBA98
2024. április 01. 09:55
Lépjen vissza, csak olyan helyen tegye, ahol jó mély szakadék van!
paracelsus-2
2024. április 01. 07:16 Szerkesztve
Két szar alak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!