„Takarodjon haza!” – üzente Bayer Zsolt David Pressmannek

2024. március 15. 16:42

A publicistánál is kiverték a biztosítékot az amerikai nagykövet kijelentései.

2024. március 15. 16:42

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet információi szerint a három legfőbb közjogi méltósághoz érkezett közérdekű bejelentés David Pressman botrányos ünnepi beszéde miatt. 

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István az államfőhöz, a miniszterelnökhöz és a házelnökhöz fordult, mivel szerinte

az Egyesült Államok budapesti nagykövetének magatartása, illetve cselekedetei súlyosan sértik Magyarország szuverenitását.

Komoly fenyegetőzések

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, március 14-én a CEU-ban elmondott beszédében David Pressman elsőként a rendszámtáblák és a CEU miatt kritizálta a magyar kormányt, majd a sajtó függetlenségével kapcsolatban osztotta meg kétségeit, és 

támadást intézett a szuverenitásvédelmi törvény ellen is. 

A nagykövet aggodalmát fejezte ki a független média helyzetével kapcsolatban, és azt állította, hogy a médiát Magyarországon szisztematikusan elfoglalták, illetve oligarchák vásárolták fel. 

A diplomata ezek után hosszasan taglalni kezdte Magyarország békepárti álláspontját, amely szerinte egyértelműen oroszpártiként fogható fel,ugyanis Magyarország azzal, hogy rendszeresen a fegyverszállítások leállítására és a béketeremtésre szólít fel, nem békejavaslatokat tesz, hanem kapitulációra biztatja Ukrajnát.

Ezt is ajánljuk a témában

David Pressman a fentieken túl még azt bizonygatta, az „Egyesült Államok törődik Magyarországgal, törődünk a magyarokkal”. A nagykövet arra is panaszkodott, hogy szerinte Orbán Viktor alaptalanul állítja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja megbuktatni a kormányát. Aztán a diplomata egyenesen úgy fenyegette meg a kormányt, hogy cselekedni fognak.

„Miközben Magyarország megpróbálja kivárni azok távozását, akikkel nem ért egyet, akár az Egyesült Államokban, akár az Európai Unióban, a világ többi része halad előre. Lehet, hogy az Orbán-kormány ki akarja várni az Egyesült Államok mostani kormányának leköszönését, de mi biztosan nem fogunk kivárni az Orbán-kormánnyal kapcsolatban” – szögezte le az amerikai nagykövetre.

Ezt is ajánljuk a témában

„Mit képzel ez magáról?"

Minderre reagált egy velős írásban reagált Bayer Zsolt publicista.

Mint fogalmazott: 

Pressman... egy sötét, aljas, nyomorult gazember.”

„Mit képzel ez magáról? Takarodjon haza!” – jelentette ki az újságíró. 

 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­o­­k­ ­­­v­­á­­­r­­n­­­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
atti64
2024. március 16. 20:00
A BUZIKAT UTÁLOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TAKARODJ HAZA FASZT SZOPNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexandrosz-2
2024. március 16. 19:59 Szerkesztve
Sok a duma népszabadságos, szlovákrendszámos bajer. A kakadunak ugass! Az hazazavarhatta volna már rég, ha merné. De nem meri, mert csak egy szarrá zsarolt gyáva csicska. Olyan, mint te, trágár bajer geci.
Akitlosz
2024. március 16. 19:28
Túl gyáva a narancssárga rezsim ahhoz, hogy Pressmant kiutasítsa az országból. Azért van itt Pressman, mert a narancssárga hatalom ezt megengedi neki. Az a Novák nevű fideszes nő fogadta el Pressmant nagykövetnek. A Bayer féle „Takarodjon haza!” hozzáállás infantilis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!