A minap még fenyegetőzött, ma már Magyarország hősei előtt tisztelgett Pressman

2024. március 15. 10:49

Az amerikai nagykövet Kossuth Lajostól is idézett a magyar nemzeti ünnepen.

2024. március 15. 10:49

Nyitókép: U.S. Embassy Budapest Facebook-oldala

Az amerikai nagykövet arról számolt be közösségi oldalain, hogy március 15-én, a magyar nemzeti ünnepen felkereste a Kossuth téren található Kossuth-szoborcsoportot, ahol „tisztelgett Magyarország hősei előtt”.

Erről egy fotót is megosztott, melynek kísérőszövegében arra is kitért, hogy „egyesek szerint 

Lincoln elnök gettysburgi beszédét Kossuth mindmáig érvényes szavai ihlették.  

»Korunk szelleme a demokrácia. Mindent a népért, és mindent a nép által«” – idézte a nagykövet hazánk jeles politikusát. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Példátlan fenyegetés az amerikai nagykövettől

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Pressman csütörtöki beszédében még azt bizonygatta, az „Egyesült Államok törődik Magyarországgal, törődünk a magyarokkal”. A nagykövet arra is panaszkodott, hogy szerinte Orbán Viktor alaptalanul állítja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja megbuktatni a kormányát. Aztán a diplomata egyenesen úgy fenyegette meg a kormány, hogy cselekedni fognak.

„Miközben Magyarország megpróbálja kivárni azok távozását, akikkel nem ért egyet, akár az Egyesült Államokban, akár az Európai Unióban, a világ többi része halad előre. Lehet, hogy az Orbán-kormány ki akarja várni az Egyesült Államok mostani kormányának leköszönését, de mi biztosan nem fogunk kivárni az Orbán-kormánnyal kapcsolatban” – fenyegetett Pressman,

Ezt is ajánljuk a témában

A hét elején Szijjártó Péter külügyminiszter behívatta a diplomatát. A külügyminisztérium ugyanis magyarázatot várt arra, hogy Joe Biden amerikai elnök miért diktátorozta le a magyar miniszterelnököt, azt követően, hogy találkozott Donald Trumppal floridai útján. Valamint miért állította azt, hogy Orbán Viktor szerint „a demokrácia nem működőképes”, pedig ilyet a magyar kormányfő nem mondott.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. március 16. 11:27
DBZ22 2024. március 15. 14:15 "Ha csak a mai napi tevékenységét nézzük azért a helyi virágostól vihetett volna egy nemzeti színű szalaggal ellátott koszorút . ( vagy az már égeti a kezét ) ." HA már "néztek", azért megnézhettétek VOLNA figyelmesen is a Pressman által közölt fotót, mert AKKOR Kossuth szobra lába előtt, a "KOSSUTH" felirat fölött MEGLÁTHATTÁTOK VOLNA azt a fehér virágot. (Most persze, "megpróbálhatjátok" menteni a buktát azzal, hogy nem koszorút, hanem virágot vitt a nagykövet, de az csak gyönge próbálkozás lenne.)
Vladiszláb
2024. március 16. 06:59
A pedofil ratyi nagykövet, tisztelegjen a drogos bűnöző dzssordzs flojd szobránál! Mert ugye, similis simili gaudet. Kossuthról pedig tudjuk, hogy se ratyi, se bűnöző, se drogos nem volt. Mi több a hazánk ellenségeit sem igazán kedvelte.
bsztcs
2024. március 16. 06:12
.....es mindent a nèp ellen.😉😉😉😉
Mich99
2024. március 15. 17:33
VV Pedó és Pedó Fletó barátja ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!