Lehet Varga Juditot utálni, de akkor sem mindegy, hogyan állunk a bántalmazási ügyéhez

2024. március 29. 21:31

Amint politikai fegyverként kipörögte magát, a bántalmazás témája nagy valószínűséggel újra a feledés homályába merül majd.

2024. március 29. 21:31
Varga Judit
Bakó Júlia
Bakó Júlia
Mérce

Nyitókép: Képernyőfotó / Frizbi TV

„A Fidesz és körei most a saját irhájukat mentve, a családon belüli erőszak témáját használják arra, hogy abból politikai tőkét kovácsoljanak, hogy az ellenfeleiket eltiporják, hogy a közbeszédet eltereljék a nekik kínos ügyekről. Erősen kétséges azonban, hogy ezt a látszatfigyelmet a családon belüli erőszakkal kapcsolatos kézzelfogható intézkedések bevezetése követi majd.

Amint politikai fegyverként kipörögte magát, a bántalmazás témája nagy valószínűséggel újra a feledés homályába merül majd.

Legalábbis azok számára, akik megtehetik, hogy szemet hunyjanak fölötte, ami nem mondható el a sok ezer áldozatról, és az őket segíteni próbáló civil szervezetekről és rogyadozó intézményrendszerekről.

Ez az egész ügy pedig nekik »használ« majd legkevésbé. Azoknak az áldozatoknak, akik most töményen szembesülhetnek sokak szexista, áldozathibáztató és nőgyűlölő megnyilvánulásaival, akik azt látják, hogy sokan kérdés nélkül fogják egy lehetséges bántalmazó pártját. Akik azután, hogy azt látják, hogy a közvélemény egy része még egy olyan »hatalmas« nőt is, mint Varga Judit, bizonyítékok nélkül hurcol meg, talán még kevésbé mernek majd a történeteikkel előállni, bántalmazó kapcsolataikból kilépni.

Legfőképpen miattuk kell megállnunk egy pillanatra, és a közpolitikai csatározásokon felülemelkedve átgondolni, hogyan beszélünk Varga Juditról, és milyen jelentőséget tulajdonítunk állításainak.”

A Varga Judittal készült interjút itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­­g­ö­s­­ ­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­a­­k­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Vladiszláb
2024. április 01. 03:52
"....az őket segíteni próbáló civil szervezetekről" Na ezek a "civil szervezetek", ezek baloldali, a soros féle terror hálózathoz bekötött magyar és normalitás gyűlölő, külföldről pénzelt szervezetek és csak arra valók, mint a pucér csiga. Amire rámásznak az taknyos, undorító és visszataszító lesz, bármilyen nemes és tiszta volt eredetileg. Ezért is tartják őket.
Chardonnay99
2024. március 31. 12:31
Annak van egy bája, hogy vádaskodnak politikai haszonszerzéssel, akik éppen a házasságot, és a heteroszexualitást eleve bántalmazó kapcsolatként igyekeztek beállítani, a genderpropaganda érdekében. Ám, ha a bántalmazás témája nem szolgálja politikai érdekeiket, akkor már az áldozatot lehet hibáztatni, nem a tettest.
Korrupt Kornél
2024. március 31. 11:00
Ez ki a picha? Ja, mérővercsi olvasója!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!