Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó a Dunán

2024. március 30. 13:10

Sok a sérült, többeket kórházban ápolnak.

2024. március 30. 13:10

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó pénteken, késő este a Dunán Ausztriában egy zsilipkamrában, a balesetben 17 ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el. A felső-ausztriai rendőrség szombati tájékoztatása szerint a Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél 

rövid időre irányíthatatlanná vált a hajó, mert elromlott az elektronikája. 

A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így oldalfalnak ütközött. A balesetben nem keletkeztek komolyabb károk a hajóban, amely még az éjszaka folyamán folytatni tudta útját a legközelebbi kikötőig. Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó 142, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

(MTI)

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­á­­­n­­y­­o­k­ ­v­á­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Mandiner444hu
2024. március 30. 16:31
Orbán miatt
auditorium
2024. március 30. 16:19
A csak a cimet olvasó polgárok egyből budapesti Dunapartra gondolnak, mert kihagyta a szerkesztő az "Ausztriában" szót. Igy lehet hergelni a felületes embereket. Sajnáljuk a megsérült utasokat és kivánunk mielőbbi gyógyulást. Leforditották több nyelvre Nick THORPE: Duna c. könyvét, melyben a Vaskaputól a Fekete erdőig leirja bicikli és autóútját és az ottani emberekről ir. Érdekes a Duna deltájának valamint a bécsi Dunaág leirása. Ajánlom mindenkinek, aki szeret olvasni és Bécsbe készül turistáskodni.
csapláros
2024. március 30. 15:36
Hülye osztrákok. Nálunk ilyesmi akarva sem történhetett volna, mert nálunk se vízlépcső, se zsilipkapu. Nálunk legfeljebb ZÁTONYRA futhat a bolgár... Hi-hi-hi....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!