Betelt a pohár: feljelentették David Pressmant!

2024. március 15. 15:33

A nagykövet március 14-én elmondott beszéde verte ki a biztosítékot.

2024. március 15. 15:33

A Magyar Nemzet információi szerint a három legfőbb közjogi méltósághoz érkezett közérdekű bejelentés David Pressman botrányos ünnepi beszéde miatt. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István az államfőhöz, a miniszterelnökhöz és a házelnökhöz fordult, mivel szerinte

az Egyesült Államok budapesti nagykövetének magatartása, illetve cselekedetei súlyosan sértik Magyarország szuverenitását.

Mint ismert, március 14-én a CEU-ban elmondott beszédében David Pressman elsőként a rendszámtáblák és a CEU miatt kritizálta a magyar kormányt, majd a sajtó függetlenségével kapcsolatban osztotta meg kétségeit, és támadást intézett a szuverenitásvédelmi törvény ellen is. A nagykövet aggodalmát fejezte ki a független média helyzetével kapcsolatban, és azt állította, hogy a médiát Magyarországon szisztematikusan elfoglalták, illetve oligarchák vásárolták fel. A diplomata ezek után

hosszasan taglalni kezdte Magyarország békepárti álláspontját, amely szerinte egyértelműen oroszpártiként fogható fel,

ugyanis Magyarország azzal, hogy rendszeresen a fegyverszállítások leállítására és a béketeremtésre szólít fel, nem békejavaslatokat tesz, hanem kapitulációra biztatja Ukrajnát.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok Magyarország szövetségese, ezért a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva lehetne fejleszteni a kapcsolatokat”

– hívta fel a figyelmet Tényi István, aki úgy véli, az elmúlt időszakban tapasztalható megnyilvánulások azonban az Egyesült Államok budapesti nagykövete részéről sajnálatos módon nem a kölcsönös tiszteletről szóltak. „Sürgősen véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az Egyesült Államok felhatalmazva érzi magát arra, miszerint más országokat, sőt állítólag szövetséges országot, mint Magyarország, úgymond érzékenyítsen, demokráciára tanítson” – mutatott rá, majd leszögezte: Magyarországról politikai és jogi következmények nélkül nem lehet ilyen hazugságokat és valótlanságokat állítani.

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:34
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­­l­á­n­­y­o­­k­ ­v­­­á­­­r­­­n­a­­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
cccbasatu
2024. március 17. 09:00
Trianon óta megtanulhatták volna az usákok és az angolok hogy mi magyarok undorodunk tőlük,ez tény.A trianoni határokat az USA Vilson nevü elnöke húzta meg.Azóta is úgy ártanak nekünk a bunkó angolokkal együtt ahol tudnak és ahogyan tudnak.Az átkos idején robbanó töltőtollakkal,és az a magyar állatállományt sújtó száj és körömfájást is ők idézték elő.Nyugatról jött a Covid19 és a madárinfluenzától kezdve minden ami károkat okoz nekünk!Megpróbálják minden eszközzel Magyarországot is a saját disznó csordájukba kényszeríteni! Az Oroszokat is azért támadták meg mert kellene nekik az orosz és ukrán kincsesbánya mert nekik már nincs semmijük mert ami volt azt már felélték és tönkretették.Most úgy tűnik hogy mivel hagyományos háborúval ,"civilbe"öltöztetett gyilkosaikkal sem tudnak nyerni Ukrajnába most már durvább atomháborúval fenyegetőznek ezek az eszelős komcsi nci bunkó idióták!
Agybeteg Fideszes
2024. március 17. 08:13
Nos. Erősen jobnoldali vagyok, de legyünk tárgyilagosak. Pressman nem a rendszámtáblákat kritizálta hanem az USA hazánknan tartózkodó NATO katonái autóinak napi szintű parkolási díjait. Ami valljuk be szánalom kategória, hiszen hazánk védelmében tartózkodnak itt. Gondoljunk csak bele, hogy amikor mondjuk a magyar NATO szolgálatában álló gripen vadászpilótáink autóinak parkolási díjat kellene fizetnie a Litván légtér védelme alatt A többi stimmel.
alexandrosz-2
2024. március 16. 20:10 Szerkesztve
Ezt a buzi zsidót egy normális ország normális politikusai már régen haza zavarták volna. De a vétótlan köpcös geci és a kakadu is csak megzsarolt gyáva szar csicskák, a zsidó buzi cselédei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!