Válaszolt a bíróság Gyurcsány fenyegetőzésére, mutatjuk!

2024. február 20. 13:14

„Sem fenyegetésnek, sem annak sugalmazásának nincs helye” – húzták alá levelükben.

2024. február 20. 13:14

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció Országgyűlési Képviselőcsoportjának frakcióvezetője által a közösségi médiában – Fekete-Győr András, valamint Varjú László országgyűlési képviselők ellen folyamatba tett büntetőeljárásban kihirdetett ítéletekkel kapcsolatban – közzétett bejegyzésére levélben reagált Az Országos Bírósági Hivatal és az Országos Bírói Tanács elnöke.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a DK elnöke arról írt közösségi oldalán, hogy „ez még nem diktatúra, mert még nem csuktak benneteket börtönbe, mondják nem kevesen, ily módon mentegetve Orbán rendszerét. Valóban nem, pedig igény lenne rá, mondhatnánk a jól ismert fordulattal. És ez az igény a hatalom igénye, hogy megleckéztesse, börtönbe csukja ellenfeleit”.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány azt is megjegyezte

Putyin bírósága se sokkal rosszabb. Már a gondolatért is börtönbe zárnak.”

Bejegyzésében arra is kitért, hogy „Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben. Bár ott akarják látni őket.

Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét.

Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban.”

Attól nem „politikai per” egy bírósági eljárás, hogy a résztvevői politikusok

Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal és szabó Péter, Országos Bírói Tanács elnöke közös levelet fogalmazott meg a frakcióvezetőnek, melyben azt írták, hogy „a közösségi médiában 2024. február 19. napján Fekete-Győr András, valamint Varjú László országgyűlési képviselő urak ellen folyamatba tett büntetőeljárásban kihirdetett ítéletekkel kapcsolatban bejegyzést tett közzé, 

melyben sugallta az igazságszolgáltatás politikai alapú elfogultságát, 

és azt, hogy politikusok ügyében született döntésekkel összefüggésben bírák és ügyészek »nevének megjegyzése« indokolt”.

Ennek kapcsán kiemelték, hogy 

attól, hogy egy bírósági per eljárási résztvevői politikusok, az még nem lesz »politikai per«. 

Magyarországon csak »jelző nélküli« perek vannak, ugyanis az Alaptörvény XV. cikkének (1) bekezdése deklarálja az ügyfelek törvény előtti egyenlőségét, amit az igazságszolgáltatás résztvevõi minden esetben biztosítanak” – ismertették.

„Sem fenyegetésnek, sem annak sugalmazásának nincs helye”

A két elnök arra is kitért, hogy „jelen ítéleteket meghozó bírótársaink kapcsán nyilvánosan megfogalmazott, 

politikai alapú elfogultságot sugalló állításait visszautasítjuk,

 azzal, hogy a bírák és az ügyészek munkájukkal összefüggésben természetesen kritizálhatóak, azonban sem fenyegetésnek, sem annak sugalmazásának nincs helye” – húzták alá.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gyurcsány Ferenc

Facebook

Idézőjel

Fekete-Győr és Varju még nincs börtönben. Bár ott akarják látni őket.

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Facebook

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. február 24. 12:20
Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
jooeee
2024. február 20. 20:47
Ezt a részeges disznót berakhatnák a dutyiba a buzik közé néhány hétre, ott fenyegetődzhet!
Palatin
2024. február 20. 16:58
Gyurcsány igazi, alvégi bunkó. A pápai alvégröl a neobolsevikké avanzsált nemzetvesztö tartsa inkább a bagólesöjét. Ebben az országban örá, az öszödi csirkefogóra semmi szükség nincs. A DK nyilván nem fogja támogatni a gyermekvédelmi törvény szigorítását, mert nekik mindig csak a balhé kell, és soha a megoldás. Gyurcsány a széthúzás, a gyülölet, az árulás forrása ebben az országban. Ö ennek az országnak csak rosszat tett, a történelmi szégyentáblán a helye, Kun Béla, Szálasi és Rákosi mellett Geizírként fröcsköli magából a zöldesbarna mérget szerteszét a társadalom minden rétegében, csak ezért, hogy a szégyenteljes bukás után megtévesztett, felelötlen hívei hátán visszasomfordáljon hatalomba és bosszút álljon mindazokon, akik teljes joggal elzavarták. A gyurcsányi politika lényege: "A hatalom megszerzéséért vagy megtartásáért tegyél meg mindent! Ha kell, alkalmazz erőszakot! Ha kell, hazudj, vagy éppen ha kell, sértsd meg a törvényeket! A felelősséget viszont soha ne vállald! "
KBA98
2024. február 20. 16:49
Miért van még szabadlábon? Miért nem tartóztatják le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!