Orbán nem kifelé menetel a NATO-ból, hanem éppen befelé

2024. február 27. 10:59

Hiába a háborúellenes retorika, a hadiiparba azért fejest ugrana a miniszterelnök.

2024. február 27. 10:59
null
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„Különleges együttműködést jelentett be hétfőn a parlament előtt Orbán Viktor miniszterelnök. Közel két év várakozás után végül arra kérte a parlament összeülő tavaszi ülésszakát, támogassa Svédország NATO-tagságát. Tőle régebben nem látott szavakkal ugyanakkor a NATO-t is méltatta, azt »védelmi szövetségnek« nevezte, és kijelentette, a Svédország által biztosított négy új Gripennel a magyarok »külföldi NATO-missziókban is részt tudnak venni.« Hozzátette, meghosszabbították a svédekkel a kiképzési együttműködést is, valamint »új kutatási-fejlesztési megállapodást« is kötöttek.

Az a hír már pénteken bejárta a magyar sajtót, hogy hosszú huzavona után végül elvi megállapodást kötött a szorosabb együttműködésről Orbán Viktorral Ulf Kristersson svéd miniszterelnök. A pillanat nem egyszerűen érkezett el. Ismert, a kormány már szinte mindent felhozott a svédek ellen: kifogásoltak közmédián bemutatott, magyar politikai helyzetet elemző dokumentumfilmet, tiszteletlenséget, »LMBTQ-migránspropagandát«, sőt Kövér László egy ízben tavaly egyenesen odáig ment, nem biztos benne, hogy a svédek és a magyarok megférnek egyetlen katonai szövetségben, tehát nem biztos, hogy egyáltalán meg kell szavazni ezt a parlamentnek.

Ehhez képest most Kristersson miniszterelnök és Orbán Viktor példás, baráti hangnemben egyeztek meg abban, újabb négy Saab által gyártott Gripennel erősítik meg a magyar légierőt a közeli jövőben.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. február 28. 02:06 Szerkesztve
Csabikának fogalma sincs a NATO-ról se! Minden tagállamnak a GDP-je 2%-át kellene költenie katonai kiadásokra. Ezt jelenleg Európában még Magyarország sem érte el, de mi állunk hozzá a legközelebb. A keleti szomszédunkban háború folyik. Magyarország és jelenleg Szlovákia kivételével minden más európai NATO tag fegyvereket küld Ukrajnába és pénzzel támogatja a fegyverkezést, azaz háborúpártiak. Az USA-t, a NATO-t és az EU-t irányító bankár-multi maffia szolgái provokálják Oroszországot. Orosz támadás veszélyéről hazudnak, amihez az oroszoknak nincs is elég hagyományos fegyvere. Várható hogy egy hamiszászlós műveletet hajtanak végre. Pl. Egy Szovjet Mig-29-esre orosz felségjelet festenek és bombát dobnak egy NATO tagország városára. Ezzel már el is kezdték a világháborút és Oroszországra foghatják az első lépést. Az ország vezetésének kötelessége az önvédelemhez szükséges fegyveres erőről gondoskodni. A fegyvergyártás az egyik legnagyobb üzlet, miért csak az USA, stb. nyerjen rajta?
orygabor
2024. február 27. 17:47
Nem érted, mi?
a straight cold player
2024. február 27. 17:27
Mint előttem sokan - nagyon helyesen - leírták, hogy együgyű Mércés propagandista vagy nagyon hülye vagy bedőlt a saját propagandájuknak. Ad1) Háborús retorika nélkül sem árt a védelemre költeni. Sőt, miután Macron pont most mondta fel a leckét, hogy irány Ukrajna, így tőlünk függetlenül egyre erősödik a háború eszkalálódásának esélye a szomszédunkban. Azaz hiába szeretnénk mi békét, ha a Rendszer Gazda háborúzni akar, akkor nekünk is fel kell készülni minden eshetőségre. Ad2) Azt csak az ostoba Mérce/DK/444 Bermuda-háromszögben (na jó Donut és Che elvtársnőkkel kiegészítve) állította mintegy vádként, hogy Orbán ki akarja vezetni MO-t a NATO-ból és az EU-ból. Attól hogy valaki kritikát fogalmaz meg egy szervezettel kapcsolatban az nem azt jelenti hogy ki akar lépni abból. Sőt! Mit érdekelné őt, hogy mennyire szar az adott szervezet ha ki akarna lépni!
balbako_
2024. február 27. 17:22
Jogos önvédelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!