Lemondott Novák Katalin, pár száz tüntető mégis a Sándor-palotához vonult

2024. február 10. 21:41

A DK-hoz hasonlóan a Momentum is közvetlen államfőválasztást követel.

2024. február 10. 21:41

A Momentum Mozgalom már Novák Katalin köztársasági elnök lemondása előtt tüntetést hirdetett szombatra is a Sándor-palotához, ahova a bejelentés után érkeztek a demonstrálók. Az előzetes tervek szerint beszédet mondott Hodász András volt katolikus pap, valamint Donáth Anna, a Momentum elnöke. A 24.hu beszámolója szerint pár százan lehetnek.

Az Index tudósítása szerint Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy 

pártja kezdeményezi a közvetlen államfőválasztást,

 „mert a Fidesz által jelölt köztársasági elnökök sorra megbuknak – morálisan és politikailag is”.

Továbbra is magyarázatot várnak Orbán Viktortól

Donáth Anna, a párt vezetője felszólálásában azt mondta, a lemondások azt üzenik, „igenis van ráhatásunk arra, hogy mi történik Magyarországon. Igenis félnek az emberek dühétől”

A Momentum elnöke úgy látja, Novák Katalin nem azért mondott le, mert „megszólalt a lelkiismerete, hanem mert a Karmelitából ráparancsoltak. 

Novák megpróbált amögé is bújni, hogy milyen nehéz nőként a politikában. 

Valóban nehéz, de nem azért, amit ő mond. Ő nem nőként, emberként volt képtelen megőrizni az integritását. Ennek az országnak szüksége van erős női politikusokra” – hangsúlyozta Donáth.

Az ellenzéki politikus végül azt is kijelentette, „Orbán Viktor most két nő szoknyája mögé bújt, de továbbra is magyarázattal tartozik”.

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bedő Dávid Facebook-oldala

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papi70-2
2024. február 12. 16:35
Nyomoronc ellenzék, megérezte a vérszagot. Addig kel a vasat ütni amíg meleg. Ez a dolog most jó pár szavazatába került a fidesznek, de ti belpesti liberálisok akkor fogtok uralomra kerülni amikor a p... dalol. Az elpártolt fideszesek átmennek a mi hazánkhoz.
SzaZo
2024. február 11. 12:43
Nem mondom azt, hogy az összes tetves buzi, libsi, komcsi, pedofil, bibsi aljadék parazitát fogjuk össze és a bőrük lenyúzása után, a nyelvüktől fellógatva egy hordó savba engedjük őket, naponként egy-egy centit engedve, miközben dugóhúzóval a szemüket szépen elmozdítjuk természetes pozíciójából. Nem vagyok én állat!
auditorium
2024. február 11. 11:23
Mi van akkor, ha az Országgyülés nem fogadja el lemondó nyilatkozatát ?
akkor ki
2024. február 11. 09:10
Donát! Te ribanc kurva. Bezárjuk a papát, 2 év múlva Kövér László Köztársasági elnök megkegyelmez neki. Jó lesz így, prüsszeli felszopó?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!