Meglepő elismerés Kéri Lászlótól: szerinte sem alaptalan Orbántól, ha júniustól változást jósol Európában (Videó)

2024. február 20. 10:07

A politológus szerint az Economist legutóbbi számának vezető anyaga rámutat: „amit itt Orbán Viktor kicsiben megcsinál magyar modellként, arra egyre több vevő van Marine Le Pen-től kezdve Meloni-ig, és Trump szeretné az egész világot ilyenné tenni”.

2024. február 20. 10:07

Kéri László politológus a Frisshírek Podcast hétfői adásának vendégeként Orbán Viktor évértékelőjére is reagált. A kormányfő kapcsán például a szakértő többek között felvetette azt is: az Economist – amely szerinte „mégiscsak a világ legtekintélyesebb hetilapja” – legutóbbi számában „négy teljes oldalon keresztül elemzik ezt az Orbán-jelenséget és mutatják azt, hogy amit a Trump szeretne Amerikában meghonosítani, az kicsiben Magyarországon már létrejött.”

És a politológus szerint „az Economistnak ez a hosszú, nagyon alapos” vezető anyaga azt mutatja, hogy 

kapjon már észhez Európa meg a világ, mert amit itt Orbán Viktor kicsiben megcsinál magyar modellként, arra egyre több vevő van Marine Le Pen-től kezdve Meloni-ig, és a Trump szeretné az egész világot ilyenné tenni”.

Vagyis, mint a politológus rámutatott: „nem alaptalan várakozás Orbán Viktortól az, hogy ő abban bízik, hogy júniustól majd minden megváltozik.” Kéri László ugyanakkor hozzátette: szerinte „ettől tartanak másutt is”.

A beszélgetés említett részlete az alábbi videó 5 perc 12 másodpercétől kezdődően nézhető vissza (a cikkünkbe ágyazott videó automatikusan onnantól fog indulni):

Nyitókép: Képkocka / YouTube-videó

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sober
2024. február 20. 20:04
laci bácsi! én nem vagyok politológus de azt hiszem évtizedekkel megelőztem zita bácsit és laci nénit a dolgok átlátásában, megítélésében, és ezzel nam hajtottam végre valami nagy nagy zsenialitást! csak egy kis realitásérzék meg egy kis cogito! dicstelen öregkor...! :)
google-2
2024. február 20. 17:17
A reaktivált Kéri László: nem értem, Olga, nem értem.
vensarkanygyik61
2024. február 20. 16:45
Ez ok,de Olga mit szól hozzá!!!?
zakar zoltán béla
2024. február 20. 14:10
HESS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!