Egy kisbusznyi csempészcigivel kapták el az ukrán diplomata feleségét Záhonynál (videó)

2024. február 24. 07:57

A pénzügyőrök összesen 141 500 doboz zárjegy nélküli ukrán cigarettát foglaltak le.

2024. február 24. 07:57

Hamis diplomatajelzéssel ellátott mikrobusszal szállította az adózatlan cigarettát az az ukrán férfi, akit a pénzügyőrök a záhonyi közúti határátkelőnél füleltek le – számolt be a NAV Facebook-oldalán. Az autó sofőrje utasának diplomata mentességét felhasználva akart átkelni a határon. A bejegyzés szerint Ukrajnából érkezett az a diplomatajelzéssel ellátott mikrobusz, amelynek a rakterét a záhonyi határátkelőhelyen a pénzügyőrök átvizsgálták. 

Gyanítható volt, hogy a járműben nagyobb mennyiségű illegális cigarettát akarnak az országba csempészni. 

A gépkocsi sofőrje és útitársa, egy magát diplomata útlevéllel igazoló nő – akinek a férje diplomata, így a mentesség, mint hozzátartozóra rá is kiterjed – azt állította, hogy nem szállítanak bejelentenivaló árut. A raktér ajtaja diplomáciai mentességet igazoló ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva, amelyről kiderült, hogy nem hivatalos zár. 

A busz átvizsgálásában a sofőr és utasa nem mutatott együttműködést, bezárkóztak a járműbe és telefonálni kezdtek. 

A pillanatot kihasználva, a félig lehúzott ablakon keresztül az egyik pénzügyőrnek sikerült kinyitni a gépkocsi ajtaját, így nem sokkal később az elkövető már megbilincselt kézzel nézte, amint átkutatják a buszt. A raktér felnyitásakor fekete fóliába csomagolt kartondobozokban, összesen 141 500 doboz zárjegy nélküli ukrán cigarettát találtak, amelyet lefoglaltak. Az elkövetőt a pénzügyi nyomozók őrizetbe vették, tettéért akár nyolc évet is kaphat.

Nyitókép: Facebook

 

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztiapu
2024. február 24. 14:20
Gond egy szál se'. Legény Zsolt, volt MSZP-s képviselő is megúszta vádemelés nélkül a cigaretta csempészést a nálunk sokkal bűntelenebb és demokratikusabb országból - Ukrajnából.
Burdisgarage
2024. február 24. 14:14
ukránok bazdmeg
Welszibard
2024. február 24. 11:49
Hamis diplomáciai mentességet igazoló ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva az autó. Ezt nehéz lesz kimagyaráznia az ukrán diplomatafeleségnek. Egyébként a hírhedt munkácsi Baloga klán is ezt csinálta: szovjet fegyverekkel seftelt, de mivel magyargyűlölő volt, mindent elnéztek neki az ukránok. Ilyen rothadt korrupt az egész ukrán társadalom, Zelenszkijjel, Julia Timofejeviccsel, meg a többi zsidó vezetővel együtt.
lemez
2024. február 24. 10:42
Semmi baja nrm lesz.Az mszp -s képviselö sem tudta hogyan kerúlt a cigeretta a csomagtartóba pedig olyan tele volt alig tudta becsukni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!