A Jobbik intő példa a Mi Hazánknak

2024. február 29. 06:07

A Mi Hazánk sajnálatos módon részévé vált a rendszerváltás utáni politikatörténet leggyalázatosabb kormányellenes kampányának.

2024. február 29. 06:07
null
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila
Magyar Nemzet

„A Mi Hazánk és a Fidesz viszonya aszimmetrikusnak tűnik: előbbi vehemensen támadja a kormányt – ha kell, ha nem –, míg a nagyobbik kormánypárt médiájának nehéztüzérsége mindeddig nem fordult rá a radikális pártra. Mindez rendben is lenne, ezt diktálja a politika logikája. De meg kellene maradni a sportszerűség határain belül.

A Mi Hazánk viszont sajnálatos módon részévé vált a rendszerváltás utáni politikatörténet leggyalázatosabb kormányellenes kampányának, ami az elhíresült kegyelmi ügy kapcsán indult meg.

A baloldal talált egy ügyet, amiben a teljes magyar társadalom egyetért egy parányi, beteg kisebbséget leszámítva, s ebben az ügyben csúcsra járatják a rágalmazást és a hitelrontást a közösségi médiától a sajtón át a parlamentig. Mint a nemrégiben lezajlott »influenszertüntetés« is mutatja, nem eredménytelenül.

És ebbe a kampányba a Mi Hazánk nemhogy beleállt, de élen is járt a maga fáklyás felvonulásával, melynek alkalmával a párt elnöke nem kevesebbet állított, mint azt, hogy valójában a Kaleta-, Szájer- és K. Endre-ügy mutatja meg a Fidesz igazi arcát.

Egyik képviselőjük, Apáti István Facebook-oldalán ma is látható egy botrányos, Novák Katalint lepedofilozó mém, amihez hasonlókat a legelvetemültebb balos feketepropaganda-portálok osztogatnak. Ez erkölcsileg menthetetlen.

Nem csoda, hogy a pártok irányában nem elkötelezett, korábban a Mi Hazánkkal és a Fidesszel egyaránt rokonszenvező értelmiségiektől az eset után olyan kijelentéseket lehetett hallani, hogy a radikális párt kiírta magát a nemzeti oldalról, hogy elindult a jobbikosodás útján. Az indulat érthető, de sok jóra nem visz.

Alakulhat úgy is a történelem, hogy 

a tudatos nemzetépítésben gondolkodó két pártnak együtt kell működnie a magyar megmaradás érdekében.

A Jobbik 2010 és 2018 között fokozatosan eljutott »az Orbán sem jobb Gyurcsánynál« hazugságától a »Gyurcsány is jobb Orbánnál« állítás totális képtelenségéig. A Mi Hazánk vélhetően ebben nem fogja követni – Toroczkai László említett beszédének elején rendesen kiosztotta a baloldalt is –, az egész párt ideológiája és kommunikációja a magát baloldalnak nevező politikai bűnszövetség céljai és eszméi ellen irányul.

S ha ez nem lenne elég, ott van az elődpárt, a Jobbik esete, mint intő példa: ha egy párt feladja elveit, alapeszméit, eltűnésre van ítélve. Minden jel szerint Gyöngyösi Márton lesz a Jobbik Retkes Attilája, aki, miként elődje az SZDSZ-ben, lekapcsolhatja majd a villanyt az eszmei és fizikai értelemben egy­aránt kiüresedett pártban.

A Mi Hazánk a rágalmazást, a hecckampányban való részvételt választotta az elvszerűség helyett a kegyelmi ügyben. Ez szomorú, de nem változtat az alapképleten, azon, hogy a magyarországi nemzeti oldal mérsékeltjei és radikálisai egyaránt a legfőbb törésvonal azonos oldalán állnak továbbra is: az anti­globalista, szuverenista oldalon.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nzoltan-818
2024. március 03. 11:29 Szerkesztve
Szerintem is nagyon nagy hibát vét a Mi Hazánk Mozgalom, már ha magukat valóban jobboldali konzervatívoknak tartják és nem a baloldal álarcot viselő faltörő-kosának a szerepét játsszák. (még akkor is!) Nem a Jobbik színe-váltó árulására gondolok. Azt még egyszer ilyen rövid idő alatt nem lehet eljátszani. Sokkal inkább a Dávid Ibolya-Herényi vezette MDF aknamunkája a jellemző rájuk, akik addig támadták a Fideszt jobboldalról ((sír)kőbevésett elveikkel) és szívták el még utolsó pillanatban is a koalicióban reménykedő jobboldali szavazókat amíg megbuktatták a Fideszt és hatalomba segítették 1-2% -al a Medgyesi - Gyurcsány - Bajnai triászt és akikkel a szakadék szélére sodorták hazánkat. Ezt a veszélyt látom, a Mi Hazánkkosok minden politikai megnyilvánulásában! Erre még rátesz 1-2 lapáttal a bal-libsik által a végtelenségig tupírozott "pedofil ügy"+az új sztár, Magyar Péter megváltást ígérő akciója. Akik ezeknek a szirén hangoknak és akcióknak bedől,al úgy járnak mint a lengyelek!
Lajoss
2024. március 03. 08:36
Migatyánk…ugyammá…
kőbaltás
2024. március 03. 06:09
Ha valaki még mindig nem tudná,most megtudhatja,hogy a Mi Hazánk Mozgalom a DK titkos fiókpártja.Elég végigszaladni Toroczkai politikai életútján és máris minden megvilágosodik.
egy genetikusanalattvaló
2024. március 02. 11:12
"MaBaker Ha már sok jobboldali próbálja mocskolni az MH-t, esetleg hallgassuk meg egy volt magasrangú NER működtető szájából (aki azóta inkább a Mi Hazánkkal szimpatizál), hogy hogy is működnek manapság a dolgok és merre is navigál minket a fidesz valójában:" Kár, hogy az egyébként valóban konzervatív Szakács Árpád ezzel meglehetősen szánalmas társaságba keveredett. Magyar Péter farvizén történő megszólalása meglehetősen nagy morális mélységekbe jutását mutatja. Neki lehetne esze hozzá, hogy a moslékos véleménydiktatúra csak addig használja őt, amíg a kormánypártok támadására fel lehet használni mint hivatkozást. Utána ő is a korábban használt szélsőjobbos, náci és egyéb dehonesztáló jelzőkkel illetett személy lesz megint. Tanulhatott volna a kis számú bal-lib oldalt elhagyó közszereplőtől, akik nem köpködtek vissza a volt politikai táborukra, aminek ők is része voltak korábban. Az ugyanis őket is minősítené, amint az jelen esetben Szakács Árpádot. Az árulót mindenhol megvetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!