„Óvodás trükközésnek” nevezte Tarlós István Karácsony Gergely Lánchíd-felújítással kapcsolatos állításait

2024. január 22. 20:03

„Ez egy hebehurgya hülyeség. Szándékosan összekeverik az alagút nélküli és az alagutat is tartalmazó projektet” – nyilatkozta az egykori főpolgármester.

2024. január 22. 20:03

A Magyar Nemzet megkérdezte Tarlós Istvánt, hogy mi a véleménye arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a napokban úgy nyilatkozott: ők olcsóbban újították fel a Lánchidat, mint az előző fővárosi vezetés.

Ez egy hebehurgya hülyeség. Szándékosan összekeverik az alagút nélküli és az alagutat is tartalmazó projektet”

– válaszolta a lap kérdésére Tarlós. A portál szerint az előző városvezetés tendert írt ki a Lánchíd felújítására, amelyet első alkalommal is a későbbi nyertes, az A-Híd Zrt. nyert meg. A projekt 35 milliárd forintba került volna, a híd renoválása mellett azonban tartalmazta a Széchenyi téri villamosalagút és a Váralagút felújítását is. 

Az ajánlatban bruttó 21,8 milliárd forintos végösszeg szerepelt csak a Lánchíd-felújítása kapcsán.

2019 őszén Karácsony Gergely és csapata győzött az önkormányzati választásokon, és azóta sem tudni pontosan, hogy miért, de érvénytelenítette az előző városvezetés által kiírt tendert és kétszer is újat írtak ki. Először 2020 januárjában minősítettek minden beérkező ajánlatot érvényesnek, ám túl költségesnek, ezért újabb fordulóra került sor, amelyet ismét az A-Híd Zrt. nyert. A munka másfél éves csússzással 2021 márciusában kezdődött, és már nem tartalmazta a Széchenyi téri villamosalagút és a Váralagút renoválását.

„Ez óvodás trükk”

Nemrég a Telex.hu is foglalkozott a Lánchíd-felújítással és a portál 18,8 milliárdos végösszeget társított a projekthez. Ami igaz is, csakhogy ez nettó bekerülési ár, a főváros pedig a bruttó összeget fizette ki. Karácsonyék hídfelújítási projektjének végösszege bruttó 26,7 milliárd forint lett, ami 4,9 milliárddal, vagyis kerekítve 5 milliárd forinttal került többe, mint amiről Tarlós István idejében szó volt – ami 21,8 milliárd forint volt.

Az alagút nélküli változatot összehasonlítják az alagút-felújítást is tartalmazó változattal, ami ötven százalékkal nagyobb projekt: 

ez óvodás trükk. Nem is értem, miért erőltetik” – mondta Tarlós visszatérve Karácsony Gergely és Kiss Ambrus azon nyilatkozatára, amely szerint ők olcsóbban, 26,7 milliárd forintért újították fel a Lánchidat, mint ahogy a korábbi városvezetés tervezte – 35 milliárd forintos végösszeggel. Tarlós István a Karácsonyék által kötött szerződésben a legproblémásabbnak a hatvanszorosára emelkedett előleg összegét, és a megfeleződött a kötbért nevezte.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SABOTAGE
2024. január 24. 06:22
Ez ma magyarország!!!! A szaros pénzlopás, mindegy melyik oldal!!! Bár 2010 óta nagyon megszaporodott a fideszközeli milliárdosok száma!!!! A politika magyarországon egyet jelent a korrupcióval, és amíg ezen nem változtatunk, a kisemberek gürcöléséből nőnek ki a milliárdos gecik!!!!
Zolt
2024. január 23. 08:33
Egyik verzió gazdag ovis. Másik verzió elbuzult, és csak a saját szemszögéből látja a dolgokat. Szerintem
jooeee
2024. január 22. 21:31
Ez a Gergő is egy hebehurgya, nem több.
blondibarbi
2024. január 22. 21:16 Szerkesztve
A mocskos gyurcsányt leszámítva, ennyire genny embert, mint ez a karácsony, én még életemben nem láttam. Pláne nem ekkora méretben... Mindig Frédi jut eszembe róla a "Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki"-ból, csak ez a nyomorult sokkal butább és jellemtelenebb... Nem véletlen, hogy a szülőfaluja is utálja, a családja meg szégyelli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!