Nehéz küzdeni a woke ellen, de nem lehetetlen – könyvbemutató konferenciát tartott az MCC brüsszeli központja

2024. január 10. 23:01

Sylvie Perez szerint a woke „szédítő” hatással bír a társadalomra, különösen a fiatalokra.

2024. január 10. 23:01

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli képzési központja (MCC Brussels) könyvbemutató beszélgetést tartott Sylvie Perez francia újságíró Leszámolás a Woke-kal címmel újonnan megjelent művéről szerdán.

A szerző az MTI-nek azt mondta, könyve azt elemzi, 

hogyan terjed el az eredetileg angolszász területről származó woke ideológia a nyugati világban,

 és milyen eszközök léteznek a felszámolására.

Sylvie Perez úgy véli, a woke „szédítő” hatással bír a társadalomra, különösen a fiatalokra.

„Megszédítik az aktivistákat, akik elhatárolódnak gyökereiktől, mert

 azt hiszik, a nyugati történelem alapja a rasszizmus, a gyarmatosítás és a rabszolgaság. 

Ez minden, amire emlékeznek őseik történelméből. Elhatárolódnak továbbá szüleiktől, és azzal vádolják őket, hogy tönkretették a környezetet” – fogalmazott Sylvie Perez.

Azt mondta, hogy akik azonosulnak a woke-kal, saját maguktól is elidegenednek, mivel úgy vélik, hogy az emancipáció legjobban a nemváltásban fejeződhet ki, továbbá az utódok nemzésétől is elhatárolódnak, mert azt hiszik, hogy ezzel a klímaváltozást segítik elő.

Meglátása szerint a woke ideológia ellen nehéz küzdeni, de Európában sok civil szervezet foglalkozik a szólásszabadság, a történelmi igazság védelmével. Emlékeztetett, hogy az afroamerikai George Floyd halála után kitört Black Lives Matter (BLM, Fekete életek számítanak) tüntetéseire válaszul több kontinensen és számos országban mindenféle rasszból származó emberek demonstráltak azzal a céllal, hogy a faji kérdés ne térjen vissza a nyilvános vitákba.

Frank Füredi: Van remény

Frank Füredi, az MCC Brussels igazgatója úgy nyilatkozott: van némi remény, hogy az embereknek sikerül felvenniük a harcot a woke ideológia ellen. Chris Rufo amerikai konzervatív aktivistát említette példaként, aki az amerikai Virginia állam iskoláiban mozgósította a szülőket a gyermekekre erőltetett „woke-tanterv” ellen.

A magyar származású brit akadémikus szerint a nyugati felsőoktatási intézményekben ma a tudomány minden területén elvárás, hogy a tantervekben hangsúlyosan szerepeljenek „a befogadás és a méltányosság, valamint az interszekcionalitás eszméi”.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Shutterstock

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2024. január 11. 03:31
"Elhatárolódnak továbbá szüleiktől, és azzal vádolják őket, hogy tönkretették a környezetet" Azok a fiatalok mondanak ilyeneket, akik már nem bringával vagy tömegközlekedéssel járnak iskolába, hanem anyuci taxizza őket. "Hazajön az iskolából és látom, hogy olyan fáradt... " Nem, nem azt látod, hanem azt látod, hogy az a gyerek nem egy életre való rátermett fiatal. Nincs kondíciója, nincsenek feladatai, megöli az unalom.
mreinstand-2
2024. január 11. 02:47
Fasiszták gyülekezete. Nem is értem, hogy tűri ezt Brüsszel.
olvaso9
2024. január 10. 23:14
Van remény- Beszélni kell róla. Tisztázni magunknak, gyerekeinknek, unokáinknak. (Fiatalabb koromban el nem tudtam volna képzelni, hogy ez komoly (életbevágó) téma lehet...)
Ehetős Odó
2024. január 10. 23:11
Tort ül a hülyeség. De van remény: az inga mindig visszaleng. Ha szerencsénk van, még az európaiak között is - ha nincs, akkor majd az egészséges barbárok hozzák el a normalitást, ahogy a degenerált rómaiakkal is történt. A történelem ismetli önmagát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!