Mi azt gondoljuk: egy kisgyerek érdekét azt szolgálja, ha szerető családban nőhet fel

2024. január 19. 15:56

Ez nem ideológiai, hanem gyermekjogi kérdés.

2024. január 19. 15:56
Szivárványcsaládokért Alapítvány
Szivárványcsaládokért Alapítvány
Facebook

„Egy gyerek érdeke az, hogy egy anyja és egy apja legyen – erről beszélt csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Mi azt gondoljuk: egy kisgyerek érdekét azt szolgálja, ha szerető családban nőhet fel. Ez nem ideológiai, hanem gyermekjogi kérdés. 

Amiről ugyanis a miniszter úr nem beszélt: a családok sokfélék. Most is kisgyerekek sokasága él olyan családban, ami nem fér bele a politikusok által szűkre szabott családmodellbe. Köztük egy közepes városnyi olyan kisgyerek, akinek két anyukája, vagy két apukája van. A KSH szerint legalább 4125-en vannak, de még az állami hivatal is elismeri, hogy a valós számuk ennél magasabb. Egy Szekszárd méretű városban él ennyi kisgyerek.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. február 08. 18:15
Ez a szám a gyámügy szégyene.
Málaga21
2024. január 20. 22:09
Egy gyerek érdekét az szolgálja, ha abban a családban nő fel, ahova született.
nnjohn
2024. január 20. 21:14
A szivárványosok ÖNZŐ emberek. A gyereket sem a gyerekért akarják, hanem ÖNNÖN igényeik kielégítéshez. TERRY BLACK volt a valódi példa arra, hogy miért nem szabad az ilyeneknek gyereket adni.
kovsa
2024. január 20. 16:48
"Mi azt gondoljuk: egy kisgyerek érdekét azt szolgálja, ha szerető családban nőhet fel" Nos, ezzel szerintem minden értelmes ember egyetért. A bökkenő csak ott van, hogy két férfi vagy két nő soha nem fog családot alkotni. A család egy férfiból és egy nőből áll, gyerekekkel, mióta ember él a földön és amíg ember él a földön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!