Küszöbön a vádemelés Herczeg Zoltán ügyében

2024. január 03. 17:14

Megtudtuk azt is, hogy mit állapított meg a rendőrség a kábítószer-kereskedelem kapcsán.

2024. január 03. 17:14
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Lezárta a nyomozást a rendőrség a kábítószer birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsított ismert divattervező Herczeg Zoltán ügyében – tudta meg a Mandiner.

Emlékezetes, a rendőrök tavaly októberben 

egy rajtaütés során vették őrizetbe a divattervezőt és társát, akiknél kábítószergyanús anyagokat találtak.

Herczeg a drogfogyasztást elismerte, ugyanakkor a kábítószer-kereskedelmet tagadta. 

A divattervező fél éven át volt letartóztatásban, majd négy hónapon át házi őrizetben, ám augusztus 20-án a nyomkövetőt is levehette lábáról

Bár az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, ám ezt a bíróság elutasította, így szeptemberben jogerőssé vált a bűnügyi felügyelet megszüntetése.

A kormányt előszeretettel támadó, magyarságát szégyellő, korábban saját webáruházában O1G pólókat is árusító Herczeg akkoriban az RTL-nek beszélt részletesen az ügyről, elismerve, hogy hülyeséget csinált.

A Btk. szerint aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Úgy tudjuk a rendőrség végül

csekély mennyiségű kábítószer kereskedelmét állapította meg a nyomozás során.

Az ügyben megkerestük a Fővárosi Főügyészséget, amely megerősítette, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást „és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára, amely folyamatban van.”

Nyitókép: Herczeg Zoltán/Facebook

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. január 03. 22:16
Nagyon sokan szeretnének lenni a Kis Herceg.
letsgobrandon-2
2024. január 03. 21:02
felfüggesztettt két év
macskusz-4
2024. január 03. 20:46
A drog semmit nem rontott rajta. A skizofréniája ,pont olyan, mint előtte.
2024. január 03. 20:29 Szerkesztve
Nem hivatalos találkozójukon a poros orrú fideszes kiröhögte Herczeget, hogy min bukott le. - Baszki Zoli, mennyit toltál? -10g-ot találtak nálam. -Ne röhögtess már, 10x több van nálam most, a seggemben többet vittem át a határon. -Jó, de te a főtolvaj csicskája vagy! -Ne nevezd így! Ő a király, neki és családjainknak jár a prolik pénze. -Ha ezt a híveitek hallhatnák... -Az a sok hülye bugris akkor sem hinné el, vagy nem értené, ha a gazdi élő egyenes adásban dörmögné bele képükbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!