Daniel Freund és társai őrjöngenek Brüsszelben, mert az MCC képes a tüntető gazdákat támogatni

2024. január 26. 16:31

Kiverte a biztosítékot a szerdai gazdatüntetés. „Ti utáljátok a gazdákat, mi támogatjuk őket. Ez tény. Ki fognak titeket szavazni!” – üzente Orbán Balázs a német zöld EP-képviselőnek.

2024. január 26. 16:31
FREUND, Daniel

A Financial Times megírta, hogy az MCC Brussels gazdatüntetést szervezett szerdára, Brüsszelbe, amin szinte a teljes brüsszeli baloldal kiakadt. Halmai Katalin, brüsszeli baloldali újságíró például azt vettette az MCC Brussels szemére, hogy miért nem konferenciákat tart az agytröszt. Őt Frank Füredi tette helyre, csípős válaszában kifejtette, hogy szerveznek konferenciákat – amiken szívesen látják az újságírót – 

„de mi egy olyan agytröszt vagyunk, amely nem csak gondolkodik, hanem cselekszik is. Bizonyára hallott már az elmélet és a gyakorlat kapcsolatáról?”. 

Halmai megpróbált visszavágni a „szokásos” mantrával, arra utalva, hogy nem kap meghívókat az MCC Brussels eseményeire, mire Frank Füredi, az agytröszt igazgatója meghívta őt a következőre.

Hasonlóan belefutott a dologba Daniel Freund is

Daniel Freund megkérdezte a Twitteren, vagyis az X-en Orbán Balázst (az MCC kuratóriumi elnökét), mennyit fizettek a tüntetésen résztvevőknek, és volt e benne uniós pénz. Füredi neki is válaszolt, szarkasztikus megjegyzésében elmondta, hogy 25.000 eurót fizettek minden egyes tüntetőnek, akik valójában egy német filmkészítő cég statisztái voltak.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke csak annyit válaszolt:

„Ti utáljátok a gazdákat, mi támogatjuk őket. Ez tény. Ki fognak titeket szavazni!”

Ezzel Freund már nem is tudott mit kezdeni, így hát megállapította, az MCC rövidítésben az egyik M a trágya szót jelöli – angolul ugyanis a trágya „manure”.

„Ez az a fajta magas szintű kifinomultság, amit ettől a bohóctól elvárunk”

 – válaszolt végül az MCC Brussels hivatalos Twitter-oldala Freundnak.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. január 30. 18:38
Ez az elmebeteg paraszt Freund azt se tudja, hogy van az "ungarische" Magyarul...
Barnabás.N
2024. január 29. 10:15
Eddig azt hitték, hogy kormány meg pártpénzekből csak nekik szabad M.o.-on kormányellenes szervezeteket , embereket és eseményeket finanszírozni. Lásd pl. Norvég alap, USAID, stb. Most egy magyar állami hátterű szervezet teszi ugyanezt külföldön, na felháborodnak! Én nagyon örülök, hogy végre látom, hogy külföldi liberális központokat végre a saját fészkükben sem hagyják a magyarok békén!
Lajoss
2024. január 29. 09:51
Az MCC tengernyi magyar közpénzből… A 🐑🐑🐑🐑🐑-sereg fel sem fogja…
dupree
2024. január 29. 09:15
Júniusban repültök Freund a retkes g....e. Azzal patkány cinikus vigyorral a pofádon. Majd akkor mosolyogjál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!