Botka László: A mai napig nem kértek fel a Fidesz polgármester-jelöltjének, nem léptem be a Fideszbe

2024. január 29. 15:02

Szeged polgármestere azt is kijelentette, hogy a Békemeneten sem fog részt venni sem most, sem a jövőben.

2024. január 29. 15:02

Az Index összeállítást közölt a rövidesen Szegedre érkező BYD-beruházás kapcsán. A cikkből kiderült, hogy a kínai gyár vezetése rövidesen a dél-alföldi megyeszékhelyre látogat, ahol arról számolnak majd be, hogy mennyi pénzt fektetnek be a térségbe, mekkora munkaerőre van szükségük, és milyen kapacitással fog működni a gyár.

A lap idézte Botka Lászlót, Szeged polgármesterét is, aki a gigaberuházás mellett több más közéleti témát is érintett a Közéleti Kávéház nevet viselő eseményen. 

A mai napig nem kértek fel a Fidesz polgármester-jelöltjének, nem léptem be a Fideszbe, 

nem fogok részt venni a Békemeneten és továbbra is le van tiltva az önkormányzati cégeknél a Ferencváros támogatása” – szögezte le a napokban a szegedi Városháza Dísztermében a polgármester.

Rövidesen új szakaszába lép a BYD-történet

Botka azt is elárulta, hogy a kormányzattal csupán akkor alakult ki szorosabb együttműködés, amikor a BYD közölte: 

ha Magyarország mellett döntenek, akkor Szeged érdekli őket.

A kínai cég vezetése több magyarországi települést is megvizsgált, és a legnagyobb titoktartást várta el lehetséges partnereitől – magyarázta az immár 22 éve regnáló városvezető, aki azt is ismertette: a BYD egy óriási, tőzsdén jegyzett cég, amelynek 600 ezer alkalmazottja van világszerte.

A tavalyi évben a munkánk döntő része ezzel a projekttel telt”

 – engedett bepillantást a kulisszák mögé Botka László, mondván: hetente több tárgyalása volt hol Szegeden, hol Budapesten, hol pedig Kínában. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, december 22-én „szállt fel a füst”, amikor a BYD bejelentette a döntését. 

Botka László ezen az eseményen a jövőbe tekintve azt is elmondta, hogy a gigacég illetékes vezetője Szegeden fog egy bejelentést tenni, amellyel „új szakaszába lép ez a történet”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Botka László Facebook-oldala

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. január 30. 15:00
Botka László úrnak nem is kell sehova sem belépni, mert így is kiváló polgármester, aki tiszteli és szereti Szeged népét. A Jóisten áldja meg és adjon neki erőt, egészséget és szerencsét a további munkájához!
Obsitos Technikus
2024. január 29. 20:15
Miért, ki gondolta azt, hogy Rolex Laci belépett a Fideszbe?
Galerida
2024. január 29. 16:47
A rendszerváltás előtt Komócsin Mihály "Pol Pot" megyét csinált Csongrádból, elüldözött, kiirtott minden értelmes embert, aki nem volt bugris kommunista. A régi bűnöknek hosszú az árnyéka.....megmaradtak ballibnek és ha már Botkát rájuk ültette az anyukája, nekik pont megfelel....
dr Justice
2024. január 29. 16:19
"A tavalyi évben a munkánk döntő része ezzel a projekttel telt." Legfeljebb az időd azon része, amely nem az irodádban behúzódva vedeléssel telt. Munkátok kisebb részét pedig sárga festékes kerékpárút felpingálás töltötte ki. Úgy látszik, ez valami általános kórkép nálatok libsiknél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!