Pajor András atya noÁr egyházi gimis meghívásáról: „Keresztény ember nem lehet a szó mai értelmében vett liberális”

2023. december 09. 17:18

Pajor András plébános a Hír TV-ben mondta el, mit gondol Molnár noÁr Áron egyházi gimnáziumos meghívásáról.

2023. december 09. 17:18
Pajor András zuglói plébános a Hír TV-ben

Mint arról december elsején beszámoltunk, a radikális baloldali Molnár noÁr Áron politikai aktivista volt a vendége a katolikus Budai Szent Imre Ciszterci Gimnázium október 28-i Szent Imre napján rendezett színházi kerekasztalának.

Az esetről noÁr is beszámolt Facebook-oldalán, nem említve az iskola nevét, az a hozzánk forduló szülők elmondásából derült ki. Az is érdekes volt, hogy a programban eme kerekasztal soránál nem szerepelt a meghívott neve. A hozzánk forduló szülők  tendenciaszerűségre panaszkodtak.  

Azóta többen jelezték felénk, hogy a budai ciszterci gimnázium a felmérések szerint az ország legjobb katolikus gimnáziuma, valamint hogy a Szent Imre nap programjának több mint negyven meghívottja többségének értékrendje keresztény és konzervatív. 

Pénteken közöltük a fenntartó, a Ciszterci Iskolai Főhatóság reakcióját.

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben a Hír TV-ben, a Napi Aktuális pénteki műsorában Pajor András, a zuglói Kassai téri templom plébánosa, egyben a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke kifejtette: az ilyen ügyeknek ébresztőt kell fújniuk az egyházi iskolákban.

Úgy fogalmazott: ezek a „botrányok nem rosszak, ezek ébresztők”, de el kell gondolkodni azon, hogy ezek mit jelentenek. Pajor András hozzátette: „keresztény ember nem lehet a szó mai értelmében vett liberális”.

Megjegyezte: ő nem ismertetne meg középiskolás fiatalokat szélsőliberális elvek képviselőivel még a vélemények ütköztetésének jelszavával sem, hiszen ezek az elvek „folynak a vízcsapból is”. Szerinte „itt egy hiba történt”. Hozzátette: „az nem farizeusság, hogy szeretnünk kell az ellenségeinket, de a ránk bízott gyermekeket nem kell szeretnünk?” 

Pajor András kifejtette: a katolikus iskolákban “a pedagógusnak nevelnie kell, hogy a gyerekek gyökeret verjenek a katolikus szellemiségben.” De “ma az általános szellemiségünkben és a kultúrában is jelen van egy olyanfajta sznobizmus, amely mindig azt hangsúlyozza, hogy mindkét irányban nyitva kell álljunk: jóra és rosszra egyaránt - holott a rosszra soha nem kell nyitva állnunk.”

Szerinte noÁr olyan aktivista, akiből nem jön elő „érvek olyan gazdagsága”, amivel érdemes vitatkozni, csak „aktivista szólamok”.

Nyitókép: Hír TV


 

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Hír TV / képernyőkép
 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. december 10. 15:43
Ez a NoÁr nevű ripacs egy exhibi politikai aktivista Jó, hogy régi gimim nem a Furcsány/Dobrev lázaspárt, vagy Tóta W.-t hívta meg. Felkészül Nagy Ervin, Sárosdi Lilla, stb.
Lakat1983
2023. december 10. 12:52
Atyám! Szívemből szólt. Köszönöm.
lájkbajnok
2023. december 10. 11:06
A kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani.
mreinstand-2
2023. december 10. 01:14
Keresztény nem lehet liberális? Ordas hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!