Óriási a felháborodás: Karácsony Gergely még a saját politikájával is szembemegy

2023. december 04. 12:21

Megszüntettek egy kerékpáros Bubi állomást.

2023. december 04. 12:21

A BKK – Budapesti Közlekedési Központ 2023. november 20. és 2024. január 8. között ideiglenesen megszüntette az V. kerületi Városháza Park Bubi állomást.

A Járókelő Közhasznú Egyesület nem ért egyet ezzel a lépéssel, hiszen ez szembemegy a BKK által készített és a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Budapesti Mobilitási Tervvel, ami 2030-ra a kerékpározás 10%-os részarányát tűzte ki célul. „Ez az intézkedés ellentétes az Egyesületünk és a Fővárosi Önkormányzat által képviselt Egészséges utcák várostervezési- és fejlesztési koncepcióval, amelynek egyik legfontosabb szempontja, hogy »az emberek szívesen sétálnak és kerékpároznak«” – írták a Facebookon.

„Így felmerül a kérdés:

hogyan várható el az emberek kerékpárra való átcsábítása,

és ezáltal a kerékpárral való közlekedők számának növekedése, ha rontjuk a kényelmes és hozzáférhető biciklizés lehetőségét a belvárosban?” – írták.

A BKK szakmai partnereként azt kérik, hogy az ünnepi rendezvényekre hivatkozva ne szüntessék meg, hanem

haladéktalanul állítsák vissza a Városháza park melletti Bubi állomást,

hogy a közösségi megosztó rendszer vonzó alternatíva legyen a belvárosi közlekedésben.

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 06. 07:22
Borzasztó…borzasztó… 😂😂😂😂😂
Zolt
2023. december 04. 22:26
Csak diktatorikusan lehet rákényszeríteni kerékpározásra a pestit.Nem azér lakik ott,hogy kerékpározzon.Arra ott a tömegközlekedés. Azaz le kellene ahoz a pl felsziní tömegközlekedést építeni. Ez nem fog megtörténni. A pesti 99% a nem fogja napi szinten a kerékpárt használni. Egyrészt elvileg a kreszt és a kerékpárt sem ismeri kellően.Kivétel az1%kb. Aki arra alapoz azon fog meggazdagodni hogy kerékpárt ad bérbe,szerintem mellényúl.A kényelmet nem adja fel senki.Éves bérletük van elvileg.Biztonságba eljut a ból b be tömegközlekedéssel,vagy séta.. Akkor érne valamit a kerékpár sav,ha mindig libasorba látni lehetne 50-100 kerékpárost a kettő millióból.Mivel télen nyáron pang így értelmetlen. Kivéve 1000 kerékpárosnak aki dolgozik a kerékpárral. Szerintem
Bulldog Orange
2023. december 04. 17:22
Aki biciklizik ilyenkor, az buzi, aki pedig 30 méternél többet gyalogol, az csavargó!
Galsó Atya
2023. december 04. 16:24
Pszt! Hallotta? A Főpolgármester buzi! De ne mondja senkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!