Minden sajátos élethelyzetben élő testvérünket kísérjük szeretettel és tisztelettel

2023. december 27. 11:56

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleménye az áldásokról.

2023. december 27. 11:56
null
Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
Magyar Kurír

„Karácsony napjaiban megünnepeltük annak örömét, hogy velünk, köztünk van Isten, aki irgalmas szeretettel meghívott minden embert a Vele való szeretetközösségre. Ennek szellemében mi, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai a következő üzenettel fordulunk lelkipásztorainkhoz és Egyházunk tagjaihoz.

A Hittani Dikasztérium Fiducia supplicans kezdetű, az áldások lelkipásztori természetéről 2023. december 18-án kiadott nyilatkozata nem változtatja meg a Katolikus Egyház kezdettől vallott hitét és tanítását a házasságról és a nemi erkölcsről. Hazánk lelkipásztori helyzetét mérlegelve a Püspöki Konferencia útmutatásként fogalmazza meg a lelkipásztorok számára, hogy nemi identitásától és szexuális orientációjától függetlenül egyénenként minden embert megáldhatunk, mindig kerülni kell azonban azt, hogy a pusztán párkapcsolatban együtt élő, az egyházilag nem érvényes házasságban vagy egynemű párkapcsolatban élő párok számára közös áldást adjunk.

Ugyanakkor minden sajátos élethelyzetben élő testvérünket kísérjük szeretettel és tisztelettel, segítve őket Isten akaratának mélyebb megértésére a Krisztus evangéliuma szerinti élet útján.”

Nyitókép: Mandiner-archív

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Val_Aki
2023. december 27. 23:57
Nem hülyék ezek a magyar püspökök, túljártak a pápa eszén.
Bell & Sebastian
2023. december 27. 22:31 Szerkesztve
Egyszerűen nem tudok elképzelni olyan reális élethelyzetet, amiben az emlegetett, valamelyik rendetlen kapcsolatban élő pár áldásért folyamodna - egyenként. Elméletileg sokkal súlyosabb kérdés, gyónásukra kaphatnak-e feloldozást bűneik alól és áldozhatnak-e? A válasz egyébként nem és nem, tehát az Eucharisztiából automatikusan kimaradnak, de ettől még járhatnak misére. Szerintem a német katolikusok számára semmi nem akadály abból, amit felsoroltam, vagyis a rakás attól még ott van a fűben, hogy lapulevéllel letakarják. Az MKPK megint hiánytalanul váltotta apróra a Rómából kapott papírpénzt, ennyi a jó hír.
Pneumaticus
2023. december 27. 20:43
Köszönjük a Szentléleknek, köszönjük a püspök atyáknak! Van ellenállás Rómával szemben!
alexandrosz-2
2023. december 27. 19:23 Szerkesztve
A deviancia és a moszlim migránsok egyházává züllöttetek luciferi és a nagyváradi rabbi unokájának a vezénylete alatt. Szégyen rátok, ti sátán papjai!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!