Kiakadt a Klubrádió publicistája, hogy Szijjártó és Novák a templomba járásról posztol

2023. december 09. 10:39

Hardy Mihály szerint a Facebookra feltöltött képekről egyszerre ordít a kivagyiság, a pökhendiség és az álszent ájtatoskodás.

2023. december 09. 10:39

„Nem tudom, elgondolkoztak-e mostanában a… pökhendiségről” – kezdi írását Hardy Mihály a Klubrádió oldalán, majd hozzáteszi, hogy neki ez jutott először eszébe, amikor meglátta a magyar külügyminisztert Accrában, Ghána fővárosában „kopott farmerban és egy szál pólóban jattolni a helyi katolikus pappal”.

„Mindezt ráadásul zsebre dugott kézzel, miközben Ebenezer atya, a szóban forgó pap, talpig fehér papi palástban, mondhatni teljes munkaruhában mutatta be a misét” – fogalmaz Hardy.

A Facebookra feltöltött képekről egyszerre ordít a kivagyiság, a pökhendiség és az álszent ájtatoskodás.

Mert Szijjártó természetesen méregdrága, testre feszülő olasz divatpólóban ment el a misére, miközben a kísérete tagjai a diplomáciai etikettnek jobban megfelelő sötét nadrágban és fehér ingben vettek részt a nem hivatalos programon a templomban” – fogalmaz a Klubrádió újságírója.

Hozzáteszi, a vallásosság, a hit magánügy, szent belső meggyőződés. „Csak a pojácák és a vallási fanatikusok csinálnak belőle közügyet. Márpedig a ghánai hajnali mise fotódokumentálása a Facebookon, akárcsak Novák Katalin köztársasági elnök reggeli ájtatoskodása a Mátyás-templomban azonnal közüggyé válik, amint nyilvánosságra hozzák” – írja jegyzetében Hardy.

Nyitókép: Instagram

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2024. január 23. 14:20
A gyűlölet nem közügy! Minek írogat ez a hólyag!
TMATMA
2024. január 23. 12:02
A hit kegyelem, s így a legszemélyesebb közügy.
machet
2024. január 23. 11:50
Hardy?Érdekel még valakit ez a komcsi f@sz?
rockercicc
2023. december 09. 17:36
A hit MAGÁNÜGY. Szekuláris államban (elvileg Magyarország is az!) nincs helye a politikusok ájtatoskodásának! Magánemberként, szabadidejében azt csinál amit akar, de ne keverjék bele a vallást a hivatalos megnyilvánulásokba! Főleg, hogy Magyarországon nem csak keresztény katolikusok vannak (hanem pl. reformátusok és más vallásúak, és ateisták is).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!