Áder János kapta idén a Petőfi-díjat

2023. december 06. 20:49

„Áder János a rendszerváltozás utáni Magyarország előrehaladásában maradandó érdemeket szerzett” – méltatta Gulyás Gergely.

2023. december 06. 20:49

Áder János volt köztársasági elnök vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, valamint a Mol-csoport idei Petőfi-díját szerdán Budapesten.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a díjazottat méltatva kijelentette: 

Áder János a rendszerváltozás utáni Magyarország előrehaladásában maradandó érdemeket szerzett”.

A 2009-ben létrehozott kitüntetést olyan jeles személyek kapják meg, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedően sokat tettek a közép-európai népek szabadságáért.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. december 07. 07:40
Visszaköszön a Rákosi és a Kádár rendszer. Annak idején még a közutálatnak örvendő, két könyékkel törtető, kriptokommunista Ortutay Gyulát is kitüntették.
Tommaso
2023. december 06. 22:44
áder jános mosolytalan lirája nem érdemelt volna Petőfi-dijat
blackorion93
2023. december 06. 21:53
Szerencsétlen Petőfire rájár a rúd... Előbb Magyarországon egy laktanyát kellett megszabadítani a nevétől, hogy utána Kazahsztánban egy utcát nevezzenek el róla, a fél ország patkányforradalmárnak tartja, aztán most itt van ez is...
gebsi1
2023. december 06. 21:35
vajon mivel szolgált rá?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!