Továbbra is Európa-rekorder az orbáni infláció

2023. november 10. 15:04

Orbán Viktor ugyanakkor tökéletesen tisztában van saját alkalmatlanságával.

2023. november 10. 15:04
null
Kálmán Olga
Kálmán Olga
MTI-OS

„Újabb lesújtó adatot tett közzé a Központi Statisztikai Hivatal, kimutatásuk szerint még mindig 9,9%-os a hazai drágulás, azaz az orbáni infláció. Ez Európa bármely kormánya számára szégyellnivaló adat lenne, hiszen ez nemcsak Európa-rekorder infláció, hanem több mint háromszorosa az euróövezetben lévő inflációnak. Orbán Viktor ugyanakkor tökéletesen tisztában van saját alkalmatlanságával, így jó előre az úgynevezett egyszámjegyű inflációt tűzte ki céluljául, hogy még ezt a siralmas adatot is meg tudja ünnepelni.

Az Árnyékkormány szerint teljesen világos, hogy amíg marad az Orbán-rendszer, addig maradni fog az Európa-rekorder orbáni infláció és a folyamatos áremelések. Orbán Viktor az árakat emeli, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány viszont a béreket és nyugdíjakat fogja megemelni a kormányváltás után. Arra készülünk, hogy szociáldemokrata fordulatot hajtsunk végre Magyarországon: le fogjuk törni az orbáni inflációt, bér- és nyugdíjemeléssel fogjuk utolérni az elszabadult árakat, és véget fogunk vetni a megszorítások és áremelések politikájának. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk. Erre készülnek a szociáldemokraták.”

Ezt is ajánljuk a témában

Hajszálnyival 10 százalék alá esett az infláció üteme

Októberben az infláció fontos mérföldkőhöz érkezett, és ha csak hajszálnyival is, de 10 százalék alá csökkent. Az egy számjegyű infláció egyelőre nem az inflációs cél elérését jelenti, a pénzromlás további leszorításán még dolgozni kell.

Nyitókép: Facebook
 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2024. január 05. 09:51
Az Árnyékszékkormány szerint teljesen világos, hogy amíg marad az Orbán-rendszer, addig maradni fog az Európa-rekorder orbáni beruházás és a folyamatos munkahely-teremtés. Orbán Viktor a családtámogatásokat emeli, a Dobrev Klára vezette Árnyékszékkormány viszont régi komcsi reflex szerint a gázárakat és nyugdíjas kosár árát fogja megemelni a reményeink beli kormányváltás után. Arra készülünk, hogy 360 fokos szociáldemokrata fordulatot hajtsunk végre Magyarországon: le fogjuk törni az orbáni rezsitámogatást, bér- és nyugdíj befagyasztással és a 13. havi nyugdíj újbóli elvételével, komcsi módi megszorításokkal fogjuk utolérni a miattunk elszabadult piacot, és véget fogunk vetni a családtámogatások és munkahely megtartások politikájának. A vállalati profit helyett bolgár béreket és az egy hétig se tartó nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett fizetős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos balliberális elit kiszolgálása mellett megnyomorított Magyarországot akarunk.
Tiszafa
2024. január 05. 09:29
Na kérem, így is lehet a Gyurcsány faszát leszopni.
darling
2023. november 16. 22:55
Gy. Németh Erzsébet is -- egy óvodást is megszégyenítően -- dadogta el a reklámszövegét! De még annyi esze sem volt, h legalább azt bemagolja, h MI MINDENT adnak majd a magyaroknak! Nettó blamázs volt, szégyellheti magát!
Krupp Skya
2023. november 16. 11:45
Ki ez a fertelmes picsa?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!