Csák János: Az életigenlő Magyarország és a sikeres társadalmi-gazdasági modell csak a családokra épülhet

2023. november 11. 12:10

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom gálaestjén 46 cég kapta meg az Év Családbarát Vállalata díjat.

2023. november 11. 12:10

Európa, vagy talán a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb kormányát képviselem – mondta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten Budapesten pénteken.

Az életigenlő Magyarország és a sikeres társadalmi-gazdasági modell csak a családokra épülhet. A magyar kormány vállalása és a nemzet egzisztenciális kötelessége a családok támogatása, hogy 

minden vágyott gyermek megszülethessen. 

Ehhez szükség van otthonteremtési támogatásra, valamint arra, hogy a gyermekeket vállaló családok jövedelmi viszonyai a gyermektelenekéihez közelítsenek. A magyar kormány a bruttó hazai termék (GDP) 4 százalékát fordítja családok támogatására – mondta a miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

A családbarát munkahelynek természetesnek kellene lennie, hiszen ez az üzletnek is jó. Fontos, hogy családbarát munkahelyek legyenek – tette hozzá.

A gyermekek a legfontosabbak, ők a jövő.

 Jó családban élni, jó gyermeket nevelni, jó szeretni egymást – hangoztatta köszöntőjében Csák János, a rendezvény fővédnöke.

A magyar fiatalok sok gyermeket szeretnének

Sebastian Keciek, Lengyelország budapesti nagykövete a rendezvényen arról beszélt, hogy a magyar és a lengyel kormány is családbarát politikát folytat, Magyarország egy családbarát állam.

Skrabski Fruzsina, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője azt mondta: a magyar fiatalok sok gyermeket szeretnének és házasságban akarnak élni, ebben kell támogatni őket. A fiataloknak kell a társ és a jövőkép. Azok élnek sokáig, akiknek nagy, szerető családjuk van. A családbarát cégek adnak bizalmat, közösséget, célt és értelmet az élethez.

Hozzátette:

 „országterápiát” indítanak a családbarát munkahelyek jó gyakorlatainak terjesztése érdekében.

Iain Lindsay, Nagy-Britannia korábbi budapesti nagykövete Bahreinből küldött videóüzenetében köszöntötte a gála résztvevőit.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idei gálaestjén 46 cég kapta meg az Év Családbarát Vállalata díjat. A kisvállalati kategória győztese a vetőmag- és takarmány-nagykereskedő Alfaseed Kft., a középvállalati kategóriáé a Danone Kft., a nagyvállalati kategória idei nyertese pedig a CIB Bank Zrt. lett.

A mozgalmat Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője alapította 2009-ben. A mozgalom célja, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban vállaljanak gyermekeket.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 07. 19:45
Patika 2024. április 07. 07:19 • Szerkesztve Ez az idióta mindig azon erőlködik, hogy nagyot mondjon. A baj, hogy mindig, mint most is sikerül neki. Hiába no. hatalmas egy nemzeti paraszt.
békalepcse2.0
2023. november 11. 16:25
Csák hiteltelen, de most hogy bizonyítsa rátermettségét nyüzsög, mint kezdő buzi a gőzfürdőben.
Namond
2023. november 11. 16:05
Csák az operatív faszkalap; - minden vágyott gyermek megszülethessen, - a gyermekek a legfontosabbak, ők a jövő Fidesz oligarchák jobbágyai, - a gyermekeket vállaló családok jövedelmi viszonyai a gyermektelenekéihez közelítsenek. mi van a nagyszülők életminőségével, és szociális és életének biztonságával, Orbán egy hazug szar, csák jános pedig egy hazug szavakt ismétlő papagáj.
sozlib_abschaum
2023. november 11. 15:26
Az anya nö az apa férfi! Minden más csak emberi selejt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!