Magyarországon több most a csillogó tekintet, mint a közel azonos lélekszámú New Yorkban

2023. október 08. 18:36

Végre van két friss Nobel-díjasunk, akiknek a példája azt mutatja, igenis el lehet jutni lépésről lépésre a legmagasabb csúcsokra is.

2023. október 08. 18:36
WEISSMAN, Drew; KARIKÓ Katalin
György László
György László
Facebook

„𝐌𝐢 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐞𝐠𝐢́𝐭𝐬𝐞́𝐠𝐮̈𝐧𝐤𝐫𝐞 𝐚 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐞𝐬 𝐨̈𝐧𝐞́𝐫𝐭𝐞́𝐤𝐞𝐥𝐞́𝐬𝐛𝐞𝐧? 
Az inspiráló környezet. Szakmámból kiindulva, az inspiráló (gazdaság)politika, tágabb értelemben pedig olyan, a környezetünkben lévő hiteles emberek, akik képesek bennünket inspirálni személyes példamutatásukkal, tudáskkal, tudásátadási képességükkel vagy történetesen azzal, hogy kinézik belőlünk azt, amit mi még nem is tudhatunk magunkról. Máig nem feledem az első találkozásomat Karikó Katalinnal, amikor is elmesélte, hogy Kisújszálláson a biológia tanára szerettette meg vele és osztálytársaival a természettudományokat és arra bátorította őket, hogy merjenek írni Szent-Györgyi Albertnek. Küldtek is neki levelet, de mivel nem tudták a pontos címét, ezért csak annyit írtak rá, hogy »Szent-Györgyi Albert, USA«. És csodák csodájára nemsokkal később megérkezett a válasz is! De hozhatnám példának Krausz Ferencet is: minden Móron kezdődött, a fizikaórákon.
Végre van két friss Nobel-díjasunk, akiknek a példája azt mutatja, hogy inspirációval feltöltekezve igenis el lehet jutni lépésről lépésre a legmagasabb csúcsokra is. Akiknek elhisszük, ha elmesélik, hogy hogyan is vált az álmuk valóra minden nehézség ellenére a kezdetektől a Nobel-díjig. És van egy Szoboszlai Dominikunk, akinél többet talán senki nem edzett kisgyerekként, és most túl megannyi sérülésen, nevelő célzatú padoztatáson, ott van hétről hétre a világ tetején (és reméljük még jó ideig ottmarad és még tovább is fejlődik). Vagyis van előttünk példa. Nem is egy. Ezért most már érdemes azoknak is elhinni, hogy lehetséges, akik eddig nem hitték el. Nem miattunk, maguk miatt.
𝐄́𝐬 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐦𝐢 𝐥𝐞𝐭𝐭 𝐚 𝐭𝐞𝐤𝐢𝐧𝐭𝐞𝐭𝐟𝐮̈𝐫𝐤𝐞́𝐬𝐳𝐞́𝐬 𝐞𝐫𝐞𝐝𝐦𝐞́𝐧𝐲𝐞? 
Hogy Magyarországon több most a csillogó tekintet, mint a közel azonos lélekszámú New Yorkban.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Paranoid Android

Pesti Srácok

Idézőjel

A magyar ellenzék állandó problémája, hogy a már pozícióban lévők nem tűrik a náluk jobbakat.

 

Nyitókép: MTI/EPA/Penn Medicine/Peggy Peterson

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zvarallyay
2023. október 09. 05:31
Kétségtelen, hogy van két új Nobel díjasunk és mellette 16 másik is, akik természetesen mind magyarok, itt nőttek fel, itt tanultak, stb. De milyen érdekes, hogy Magyarország egy-két kivételtől eltekintve mindig a természettudósainak köszönhette a hírnevét és manapság pont a természettudományok nincsenek megbecsülve. A gimnázium második osztályáig tanulnak fizikát a középiskolások? Biológiát is? Persze ezt iskola válogatja, van ahol harmadikig... pedig látszik, hogy ebben van tehetségünk, meg Nobel díjasaink, talán mégtöbb lehetne, ha erre odafigyelnénk!
Palatin
2023. október 08. 23:41
Magyarországon mindig annyi a csillogó tekintet, ahány Fidesz-szavazó van.
karakter-2
2023. október 08. 20:59
Hála Istennek Karikó nem a miénk, hanem az amerikai-nemzetközi BigPharma maffiáé.
Akitlosz
2023. október 08. 20:00
"Végre van két friss Nobel-díjasunk, akiknek a példája azt mutatja, igenis el lehet jutni lépésről lépésre a legmagasabb csúcsokra is." Magyarországon? Nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!