Ma már világos: most kezdődik csak igazán a leszámolás

2023. október 11. 09:25

Jellemző, hogy a szélsőjobboldali propaganda ahelyett, hogy most kusshadna, világszerte tovább szítja a gyűlöletet.

2023. október 11. 09:25
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Mióta elszabadultak a legújabbkori propaganda és gyűlöletkampányok, azóta hangzik el egyre reménytelenebbül: a verbális erőszak fizikai erőszakká válik inkább előbb, mint utóbb.  Ezzel párhuzamosan erősödött fel az a lózung, hogy az emberi jogok valódi jelentéssel, tartalommal nem bíró elvek. Fikciók. Ami most Izraelben zajlik, ami és ahogy az áldozatokkal történt azzal szembesít, hova vezet az erőszakspirál. Jellemző, hogy a szélsőjobboldali propaganda ahelyett, hogy most kusshadna, világszerte tovább szítja a gyűlöletet. Ráül erre a tömeggyilkosságra, gátlástalanul használja saját propagandacéljaira, tovább szítja az amúgy is tomboló indulatokat. 

Minden eszközzel: hamis hírekkel, mémekkel, hangulatkeltéssel, amivel éri. És a veszteség és kiszolgáltatottság miatt kétségbeesett emberek elveszítik a maradék realitásérzéküket is. Felülnek ennek a propagandának. Elfogadják. Beállnak a sorba. Holott most, ebben a pillanatban kell a végsőkig kitartva kiállni, védeni az emberi jogokat, emberi méltóságot. Amit nem lehet semmilyen indokkal fölülírni. Soha, sehol, senkiét. Mondjuk másképp: mindig, mindenhol mindenkiét tiszteletben tartani. A tegnap délután még volt bennem egy illúzió, hogy kialakul valamiféle gyászközösség. Abbamarad a hergelés, az ujjal mutogatás. De ma már világos: most kezdődik csak igazán a leszámolás. Elszabadult a pokol. Ha valakiben mégis lenne még szándék, akarat az ellenállásra, az erőszakkal való szembefordulásra, az most tudatosítsa: ahogy minden emberi tragédiából, ebből is csak a jogszerűség és jogvédelem fog kivezetni. Semmi egyéb.”

Nyitókép: YouTube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ipolypart2
2023. október 12. 10:14
Ne beszélj, akkor abbamarad az uszítás. Eccerű.
MZperXXL
2023. október 12. 07:06
Az álhírgyártó, feljelentő hülye picsa aggódik a megjelenő hírek miatt - viccnek is rossz.
Osztap_Bender
2023. október 12. 06:58
Ma már világos: most kezdődik csak igazán a leszámolás Veled kezdjük borovicska?
belabarva
2023. október 11. 19:50
Ennek nagyon terorrista kinézata van. Kérném az izraeli biztonsági szolgálazokat, hogy gondoskodjanak róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!