„Elüldözött CEU”: a Partizán és NoÁr részvételével indít képzéseket a Soros-egyetem

2023. október 10. 17:13

A Tarka ellenállás című kurzusban a TASZ, a Transparency International munkatársai és még NoÁr is közreműködnek.

2023. október 10. 17:13

Október közepén három ingyenes kurzus indul a CEU szabadegyetemén a polgári elégedetlenség, a nők magyarországi története és problémái, valamint Bibó István életművének témájában – idézte az intézmény közleményét az rtl.hu.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint írták, a CEU Bibó István Szabadegyetem már negyedik éve szervez vitaesteket és kurzusokat aktuális politikai és társadalmi témákban, az október közepén induló őszi szemeszterben pedig három ingyenes kurzust is megvalósítanak.

A kurzusokat a közleményben részletesen is ismertették:

  • Krasztev Péter vezetésével indul a Tarka ellenállás című kurzus, amin mások mellett a TASZ, az Átlátszó, a Közélet Iskolája, a NoÁr, a Partizán, a Transparency International, a K-Monitor/Code for Hungary, az Unhack Democracy és az Egalipe szakemberei vesznek majd részt.
  • A Lengyel Nóra vezetésével induló, a Kiterjesztett múlt: A nők története a 20. századi Magyarországon című kurzus egyebek mellett a nők életét a családi életen belül, a nőkön elkövetett háborús bűnöket, a reprodukciós jogok szabályozását, illetve a női test és a szépség viszonyát is körbejárja.
  • A harmadik, Az aktuális Bibó István című kurzus Bibó István életművét vizsgálja az általa írt elemzések és javaslatok nyomán, Majtényi László vezetésével.

Ahogy arról tavaly februárban a Mandiner is beszámolt, a CEU közleményt adott ki arról, hogy folytatja budapesti tevékenységét. Mint közölték, „a CEU, amely az oktatási szabadságért folytatott harc szimbólumává vált világszerte, nem folytathat tovább diplomát adó oktatási tevékenységet Magyarországon. Minden erre irányuló nyomás ellenére azonban

az Egyetem vezetése úgy döntött, hogy nem adja el, nem adja fel újonnan felépített kampuszát Budapesten

és továbbra is teszi, amit a jogi környezet megenged számára. Megmaradt intézményi struktúráinak köszönhetően.”

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. február 28. 15:22
"A nyitottságára oly büszke egyetem könyvtárában a magyar napilapok közül kizárólag azok voltak hozzáférhetők, amelyek az akkori szocialista szabad demokrata kormányt támogatták. Az angolszász sajtótermékek közül is csak a baloldali-liberális világnézetet képviselőkhöz lehetett hozzájutni. A Politikatudományi Tanszék konyhájában néha nagyobb volt az egy négyzetméterre eső SZDSZ-es parlamenti képviselők száma, mint az Országgyűlés üléstermében"
catalina11
2024. február 28. 15:19
„Elüldözött CEU”: a Partizán és NoÁr részvételével indít képzéseket a Soros-egyetem. A Tarka ellenállás című kurzusban a TASZ, a Transparency International munkatársai és még NoÁr is közreműködnek." hűűűű, de meglepődtem!
Nehidd El
2023. október 12. 10:41
Mikor írjátok már le, hogy miféle brüsszelita támogatás van e mögött a dzsembori mögött? Jourová személyesen jött el, Reynders és még két másik EB biztos rohadék meg videóüzenetet küldött: https://mfor.hu/cikkek/makro/budapesten-olvasott-be-orban-viktornak-az-eb-alelnoke.html
ekeke1
2023. október 11. 12:11
"Krasztev Péter vezetésével indul a Tarka ellenállás című kurzus" Aham. Van egy ivan krasztev nevű "világhírű bolgár politológus". Kötve hiszem hogy ne volna rokoni a kapcsolat. Ami pedig ezt a nevezett pétert illeti: ő már évtizede megírta az ellenállás könyvét, részt vett a Millában, nem tetszett neki az illiberális rendszer... Így aztán mostani felbukkanása olyan judeoanarchisták élén mint a TASZ, az Átlátszó, a Közélet Iskolája, a NoÁr, a Partizán, a Transparency International, a K-Monitor/Code for Hungary, az Unhack Democracy és az Egalipe ...nem nevezhető meglepőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!