Demeter Szilárd az újraindulásáról: „Teljesen érdektelen, hogy az ellenzéki értelmiség mit gondol erről”

2023. október 20. 18:01

„Maradt még elvégzendő feladat a következő öt évre” – mondta el a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

2023. október 20. 18:01

Demeter Szilárd a napokban jelentette be, hogy újraindul a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatói tisztségéért, ezzel kapcsolatban most az Indexnek nyilatkozott.

Demeter az újraindulását azzal indokolta, hogy 2019-ben megfogalmazott terveit nem tudta teljes mértékben megvalósítani. Szerinte ebben a Covid-járvány és az energiaválság, az orosz-ukrán, valamint a nemrégiben kirobbant a közel-keleti háború is nagy szerepet játszott.

Mindeközben így is sikerült egyről a kettőre lépnünk, de maradt még elvégzendő feladat a következő öt évre. Mindezek mellett a közép-európai kulturális összeszerveződés és ennek elősegítése a PIM főigazgatói tisztségéből könnyebb, mint azon kívül. Ez stratégiai fontosságú, éppúgy mint a kulturális digitális adatvagyon összerendezése. Ez esetben sem baj, ha az ember a PIM főigazgatója” – mondta a főigazgató.

Majd azt is elmondta, hogy folyamatosan olvassa az utóbbi időszakban, hogy „kifele áll a szekere rúdja”. 

Ezeket a vágyvezérelt, nerológiai feltételezéseket nem cáfoltam, hiszen akinek a halálhírét keltik, az hosszú életet él. A népi bölcsesség legalábbis így tartja” 

nyilatkozta a lapnak.

A főigazgató úgy véli, hogy „ha a fenntartó úgy ítéli meg – az elmúlt öt év eredményei, valamint a pályázatom kapcsán –, hogy a következő öt évre is bizalmat szavaz nekem, akkor 

teljesen érdektelen, hogy a különböző médiamunkások, illetve az ellenzéki értelmiség mit gondol erről”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa-0
2023. október 21. 13:53
Onnan is lehet tudni, hogy Demeter Szilárd okos és jó ember, mert sokan támadják. Hajrá Demeter Szilárd!
Namond
2023. október 21. 01:13
Az égieknek tényleg érdektelen a kutya ugatás. De mit szólnak a mérhetetlen kapzsisághoz, az eddig Fideszre szavazók? Teljesen Mészáros Lőrinchez került a Status MPE Magántőkealapon keresztül, a közmédia és az ATV hirdetéseit értékesítő cég, az Atmedia, sőt a leányvállalatai is.
lájkbajnok
2023. október 20. 20:28
Meglátjuk ki pályázik még. Ha jobban fekszik nálad, akkor neked annyi.
llnnhegyi
2023. október 20. 20:03
Pontosan így van. Most van újabb 16 évük arra,hogy nézegessék a köldökzsinórjuk végét! Tilosban parkoljanak,tilosban üzleteljenek , fürdjenek, építsenek kastélyt, Kádár Apró Dögeire emlékezzenek! Buktatok, "tartós sikeredetek"ez lesz, ez marad! . nyihahahehihuhhahihi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!