Ceglédi Zoltán nem hiszi el a Medián számait

2023. október 04. 21:56

A politikai elemző szerint a közvélemény-kutatók a jelenleg használt módszertannal „nem képesek a valóságot bemutatni”.

2023. október 04. 21:56

„Ezek a Medián legfrissebb kutatásának eredményei. Én ezeket a számokat most sem hiszem el” – olvasható Ceglédi Zoltán egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében, melyben arra a friss felmérésre utalt, mely szerint február óta a Fidesz bő 400 ezer szimpatizánst veszített, a teljes felnőtt népesség körében 35-ről 30 százalékra esett a támogatottsága. Illetve a kutatásból az is kiderült, hogy „a lakosság a szeptemberi adatfelvétel idején tavaly december óta nem látott pesszimizmusba süllyedt: a megkérdezettek 65 százaléka szerint mennek rossz irányba a dolgok”.

A politikai elemző ezután azzal folytatja, hogy „nem azért nem hiszem el, mert nem vágnak egybe a politikai preferenciáimmal, hanem

 mert az előzőt és a következőt, ezt és a más intézetét sem tudom már elhinni”

„Sok választás után kialakult meggyőződésem és tapasztalatom ugyanis, hogy a jelenleg használt módszertannal és a jelenlegi finanszírozási keretek között nem képesek a valóságot bemutatni” – ismertette.

„De a Medián mindig eltalálta”

Ezt követően megszólította az ellenzéki tábort. „Te viszont, kedves turbóellenzéki barátom, te KÖTELES vagy elhinni. Te szoktad azt zsolozsmázni, hogy »de a Medián eddig mindig eltalálta« (a francokat), meg »de a Hann Bandi mindig pontosan mért" (a túrót). Most, hogy nem tetszik, amit mért, nem csinálhatsz úgy, mintha ezt ki lehetne hagyni”.

Végül leszögezte, „Mától az a Legpontosabb Mérés, amit köteles vagy elhinni, hogy Jakab Péter pártja alig egy százalékpontra van a Momentumtól, az EP-ben pedig a Mi Hazánknak és a DK-nak is 2-2 képviselője lesz”.

„Nem hiszed? De miért? Hiszen ez a Medián!” – zárta gondolatait Ceglédi.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó/Facebook

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 05. 12:53
Nyökög a 24.hu, hogy a Fidesz összetette a 24-es EU és ök. választást. És ez jó lehet neki. Na de arról meg kuss van, hogy a Timike javasolta beadványban!
P.Béla
2023. október 05. 10:57
"Józsi6 Én elhiszem a számokat. Amit a kormány a gázszámlázással csinál, annak ez az eredménye." Ha ez téged ellenzékiként megnyugtat, hidd ezt! Egy következő 2/3-hoz biztosan jó lesz. Én viszont annak hiszek, hogy az éves elszámoló gázszámlám alapján visszautaltak 150 000 Ft-ot. A következő évi tervezett fogyasztásomat meg beállították az előző évi mennyiségre, ami alapján a következő 11 hónap fogyasztását számítják becsléssel. Belegondoltam, hogy mennyit fizettem volna ha megint ugyanazok mondhatták volna hangosan, mint anno, hogy "NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!". Bizonyára van még a balosok között is olyan reálisan gondolkodó, nem elvakult választó , aki a saját gáz és villanyszámlájának hisz nem a moslékosok propagandának.
llnnhegyi
2023. október 05. 10:48
Még 13 órányi idő van október 05.-en.. El kell mozdítani a helyéről Szalay Bobri Kristóf honvédelmi minisztert!!! Holnap október 06! 1948/49-s Szabadságharc vértanúinak halála! A Habsburgok ellen. Vissza Petőfi Sándor becsületét! KIRÚGNI Szalay Bobri Kristóf honvédelmi minisztert! Nemzet gyalázót! Mária Terézia osztrák qrva, Habsburgok császára, seggnyalóját!
masikhozzaszolo
2023. október 05. 09:17
34% nem szavaz, nem tudja, egyéb. 1. A politika akkor még mindig úri huncutság. 2. Többségben vannak azok a gazdagok, akik már túl vannak minden pártos meggazdagodáson, mindegy nekik, ők már élnek, mint Marci Hevesen. Kőgazdag fiatalok. 3. Nekik nincs tétje, mindegy, háború, vagy béke, fekete vagy fehér, első luk-hátsó luk. 4. Szörnyű, hogy még mindig itt vannak a múlt liánja. No meg az újak. is. Az ideküldöttek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!