Vesztegetés gyanújával kihallgatták a rendőrök a nagykanizsai főorvost

2023. szeptember 15. 14:35

Eddig összesen 22 millió forint készpénzt foglaltak le.

2023. szeptember 15. 14:35

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya – tájékoztatott a Police.hu.

A rendőrség beszámolt róla, hogy a zalai nyomozók összehangolt akcióban

egy nagykanizsai főorvost, két budapesti társát és további négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa magánbetegei számára a pszichiátria VIP szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan emberek számára, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot.

A kezelésért cserébe azonban igen komoly összegeket kért.

Kiderült, hogy a betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot kellett fizetniük. Ezt követően a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte.

A rendőrök sikeres reakciója

A rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival együttműködve több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, ahonnét iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és

22 millió forint készpénzt foglaltak le.

A rendőrség beszámolt róla, hogy azoknak, akik fizettek az ellátásért, vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük és szabadlábon védekezhetnek.

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2023. szeptember 16. 10:30
Vidéki kisvárosban 30.000 Ft/15 perc magán kivizsgálást kapott a 28.000-es nyugdíjjal rendelkező rákos zsákfalusi lakos. A kórházban csak 7 hónapra tudták volna fogadni. Egyéb kérdés?
Obsitos Technikus
2023. szeptember 15. 20:19
Ide menekültek a közelmúlt komcsi maffiózói.
nyúlgerinc
2023. szeptember 15. 16:23
Engem az is érdekelne, hogy a kanizsai kórház szülész nőgyógyász főorvosával - aki szintén milliókat fogadott el a betegektől jelenleg mi a helyzet. Nagy a csend az ügye körül....
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 15. 15:54
A drog rossz. Elvonóra vonult néhány celeb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!