Több mint 40 millió forintot sikkasztott el a szerencsejáték-függő polgármester

2023. szeptember 21. 08:33

Az ügyészség egyezséget kötött a vádlottakkal.

2023. szeptember 21. 08:33
A,Woman,Puts,Hungarian,Forints,In,Her,Wallet.,The,Woman

A Siklósi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat egy volt polgármesterrel és élettársával szemben, akik közel 42 millió forintot sikkasztottak el az önkormányzattól – olvasható a Baranya Vármegyei Főügyészség közleményében

Ezt is ajánljuk a témában

A vádirati tényállás szerint a férfi 2010. és 2021. évek között Siklósnagyfalu község polgármestere volt, míg élettársa az Önkormányzati Hivatalánál állt munkaviszonyban. A nő a munkakörébe tartozó egyes pénzügyi feladatok ellátása céljából az önkormányzat bankszámláihoz hozzáféréssel rendelkezett. A polgármester 2020-ban folyamatosan sikkasztott különböző összegeket az önkormányzattól.

Erre oly módon került sor, hogy az élettársa az önkormányzat bankszámlájáról a polgármester bankszámlájára utalt át összegeket, amelyet részben saját szükségleteikre, részben

a polgármester szerencsejáték szenvedélyére fordítottak.

Emellett a polgármester kérésére az élettárs a saját számlájára is utalt az önkormányzat pénzéből. A vádlottak 2020-ban több mint 8 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A Siklósnagyfalu Növénytermesztési Szolgáltató Szociális Szövetkezetet 2015-ben alapították, melynek vezető tisztségviselője a polgármester volt, aki a szövetkezet bankkártyáit magánál tartotta és azt használta. A polgármester 2016 és 2020 között számos alkalommal jogosulatlan vásárolt a kártyával, melyet nem a szövetkezet céljaira, hanem szerencsejáték szenvedélyének finanszírozására fordított. A szövetkezet számlájáról a polgármester mellett élettársa is jogosulatlan átutalásokat hajtott végre 2020. évben.

A polgármester a négy év alatt közel 34 millió forintot használt fel a szövetkezet pénzéből,

 melyből az élettársával közösen 8 millió forintot költöttek el. A vádlottak cselekménye a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettének a megállapítására alkalmas. A Siklósi Járási Ügyészség a vádlottakkal egyezséget kötött, mely alapján az ügyészség négy év börtön kiszabását kérte a polgármesterrel szemben.

***

Nyitókép: shutterstock / Kamil Zajaczkowski

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tésztagyári szakmunkás
2023. szeptember 21. 11:35
Független. Ne tessenek már ilyen bénák lenni! Ott a Google, két kattintás.
RPéter10
2023. szeptember 21. 10:28
Miért nincs cikkben megnevezve a volt polgármester? Miért nincs cikkben megnevezve milyen színekben indult a választásokon? (Vagy csak az én figyelmemet kerülte el?)
Zsolakomarom
2023. szeptember 21. 09:07
Amig a ner-kaszinokban bukja el a penzt, addig haver
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!