Másodfokon folytatódik a Biblia-per: ismét demonstrációt tartottak a budapesti finn nagykövetség előtt

2023. augusztus 29. 20:47

Hiába mentették fel Päivi Räsänent márciusban, a főügyész fellebbezése miatt a héten másodfokon tárgyalják az ügyet.

2023. augusztus 29. 20:47

Közös imádsággal és bibliaolvasással demonstráltak a keresztény tüntetők kedden a budapesti finn nagykövetség épülete előtt. Az emberek azért gyűltek össze, mert a héten folytatódik másodfokon Päivi Räsänen négy éve tartó pere. A finn politikust többek között azért állították bíróság elé, mert egy Twitter-bejegyzésben a bibliából idézett.

 

Paivi Rasanent a bíróság idén márciusban első fokon felmentette, ám a finn főügyész fellebbezése nyomán a per másodfokon folytatódik.

 

A keddi budapesti demonstráció résztvevői szerettek volna egy Bibliát átnyújtani a finn nagykövetnek, de azt a választ kapták, hogy senki nem tartózkodik az épületben, és zárva tart a nagykövetség, így a szentírást a postaládában helyezték el.

A szervezők ezzel a gesztussal arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a Biblia a finn és a magyar keresztény kultúra közös alapja.

Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője a demonstráción arról beszélt: nemcsak Räsänen mellett állnak ki ezzel a rendezvénnyel, hanem valamennyi üldözött keresztény mellett is, mert a kereszténység ma „a legüldözöttebb kisebbség a világon”.

A Gellért-hegyen lévő budapesti finn nagykövetség előtti utcaszakaszt csaknem teljes szélességében megtöltötték keresztény demonstrálók. Az esemény végén közösen elimádkozták a Miatyánkot.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Päivi Räsänen Facebook-oldala

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 19. 17:07
Olvasandó: Kalevala Utolsó rész: Marjatta fiat szül.. A finnek Mannerheim után hanyatlottak le. https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustaf_Emil_Mannerheim
Mandiner444hu
2023. augusztus 30. 12:09
Úr Jézus Krisztus: Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. Emlékezzetek arra az igére, amelyet én mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak, ha az én igémet megtartották, a tieteket is meg fogják tartani. De mindezt az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki elküldött engem. Ha nem jöttem volna, és nem szóltam volna hozzájuk, nem volna bűnük, most azonban nincs mentségük bűneikre. Aki engem gyűlöl, gyűlöli az én Atyámat is
vamonos
2023. augusztus 30. 11:02
Hát persze, az emberi jogok és az emberi méltóság megsértése csak akkor kerül elő, ha LMBTQ tagokról van szó. Ellenben egy ország vezetőjét büntetlenül lehet nácizni, fasisztázni, idótázni, bizonyítékok nélkül korruptnak kikiáltani, mert ugye szólásszabadság van. Az se számít, hogy ezzel egy egész ország méltóságát is megsértik.
zolka50-52
2023. augusztus 30. 10:12
lájkbajnok 2023. augusztus 29. 23:13 "Mit bohóckodtok ezért a finn tyúkért? Inkább Iványi üldözött egyháza mellett állnátok ki" Iványinak szektája van, nem egyháza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!