A történelem sérti a Facebook alapelveit

2023. augusztus 11. 17:29

Mivel sértettem meg a szabályokat? Sose derült ki.

2023. augusztus 11. 17:29
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

„Az jutott eszembe, hogy tavaly volt némi afférom a Facebookkal, miután az amerikai alapítású közösségi hálózat illetékesei felfigyeltek az Érdekfeszítő magyar történelem nevű (ma közel 4500 tagot számláló) privát csoportomra. Ebben érdekes magyar történelmi eseményeket, kiadványokat ismertetünk, ezért meglepett, amikor három bejegyzésemmel kapcsolatban a Facebook ezt írta nekem: »Ez a bejegyzés nem felel meg a kéretlen tartalmakra vonatkozó közösségi alapelveinknek.«

Az érintett bejegyzések címei voltak: Reményik Sándor és Ady Endre, A gubernátor, aki megszervezte saját temetését, valamint A legkeményebb fejű magyar bámulatos pályafutása. A Facebook intézkedésével kapcsolatban megtudtam, hogy a hálózat világszerte azonos közösségi alapelvek szerint dolgozik. A figyelmeztető szöveg így folytatódott: »Technológiai eszközökkel megvizsgáltuk az általad közzétett tartalmat, és megállapítottuk, hogy megsérti az alapelveinket.«

(A büntetés akkor csupán annyi volt, hogy az érintett tartalmakat csak a csoporttagok láthatták.)

Mivel sértettem meg a szabályokat? Sose derült ki. A különös esetről akkor beszámoltam a Magyar Nemzetben. Most viszont azt nem értem, hogy ha a Facebook a technológiai eszközeivel ilyen mélységig képes ellenőrizni és szankcionálni a sok millió felhasználó tevékenységét, akkor vajon miért nem képes kiszűrni az őket zaklató csalókat és bűnözőket?”

***

Nyitókép: Olivier Douliery / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. augusztus 12. 22:36
De miért van ezzel bárkinek is problémája??? Gyanús ha ez valakinek gyanús!
Nemkellnév
2023. augusztus 12. 17:36
Az internet hasznos? Hasznos, bizonyos feltételekkel. A közösségi média hasznos? Nem, semmilyen feltételek mellett sem.
altercat1
2023. augusztus 11. 20:15
Semmi technológia, bolsi-libsi piszkoskodás, feljelentés, ávós házmester módra.
dumdum53
2023. augusztus 11. 19:29
Lehet nem kéne szopkodni a vén majom káslernek a redves faszát, meg annak a faszkalap copfoshitler szabadosnak a picsájába bújni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!