A parvenü rongy jelleme

2023. augusztus 13. 18:50

Vajon mit szól mindehhez a fideszes sikerek hagyományos propagandagépezete?

2023. augusztus 13. 18:50
null
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Nem az ő védelmére hozom fel, inkább csak emlékeztetek arra, hogy nyilvánvalóan ugyanez a nemzeti-konzervatív hevület volt az, amely megszüntette a műemlékvédelmet, ha másért nem, hát azért, hogy szabad garázdálkodási tereppé váljon az épített nemzeti örökség a rendszer többi parvenüje számára.

Amúgy pedig kifejezetten érdekelne, mit mond majd a Fideszre szavazó apuka, ha felhág gyermekével az egykor volt Hadtörténeti Múzeumhoz, ahová többé már nem léphet be a gyermekével? A múzsák otthonába (a múzeumokba) közönséges halandó még bejárhatott, elvégre kik azok a múzsák, de a hadügyminiszter irodáját Cerberusok vigyázzák. S vajon mit szól mindehhez a fideszes sikerek hagyományos propagandagépezete?

Annál is inkább, mert ez már nem »lölőizmus« (special thanks to Pesty László), hanem annak a legocsmányabb sokszorosa.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Pesty László

24.hu

Idézőjel

Megvéd a mély istenhitem, megvéd, hogy a szakmámban profi vagyok. Interjú.

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 14. 01:56
A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet.
tapir32
2023. augusztus 14. 01:39
A liberalizmus elszakadt a létrehozójától a keresztény kultúrától. Megújulásra képtelenné vált, önmagát ismétli, kiüresedett. A konzervatív gondolat szerves fejlődés eredménye és megtartotta kapcsolatát a kultúrával és a kultusszal. Ma már a konzervatív gondolat jelenti a fejlődést, a kultúrát és a jövőt. Jobboldali és konzervatív mindaz, amivel szemben a baloldal létrejött. Egy ellen-mozgalom szükségképpen foglya marad annak, ami ellen támad! Tkp. baloldalon nem kultúra, hanem kultúra ellenesség van! A kultúra eredendően jobboldali és konzervatív! Baloldalon csak ideológiák vannak!
connorj
2023. augusztus 13. 22:45
GYURI! ITT A JÓ HÍR: https://www.trianonmuzeum.hu/
B_kanya
2023. augusztus 13. 22:10
A "parvenüzés" csak nem egy szellemi beltenyészet keserű ráeszmélése, hogy megszűnik a monopolhelyzetük?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!