A kegyetlenül buta magyar vezetés Trianonba vitte az országot

2023. augusztus 23. 07:22

Na, akkor hogy ez a korlátozott értelmű is megértse.

2023. augusztus 23. 07:22
Juszt László
Juszt László
Facebook

»Ma 102 éve, 1921. augusztus 21-én szabadította fel Baranyát Horthy Nemzeti Hadserege a hazaáruló szocialisták alól. Ezzel Pécs és Baranya visszatért Magyarországhoz.«

Na, akkor hogy ez a korlátozott értelmű is megértse. A kegyetlenül buta, ön- és országsorsrontó magyar vezetés – amely örökösének joggal tartja magát a mai államrezon – Trianonba vitte az országot. Ennek következtében érkeztek megszálló szerb (valamint szlovén és horvát) katonák Baranyába. Az 1918. november 13-án aláírt katonai konvenció alapján szállták meg Pécset és Baranya nagyobb részét. NEM SZOCIALISTÁK, hanem SZERBEK! 1921 augusztusának végéig kellett elhagyniuk a baranyai területet. Meg is tették 1921. augusztus 21.-én, 33 hónapnyi szerb – és NEM SZOCIALISTA – elnyomás után a közigazgatást ezen a napon adták át hivatalosan a magyar kormánybiztosoknak. Így azután nem kellett Horthynak felszabadítania sem Pécset, sem Baranyát. Ez most ennyire hülye, vagy ennyire bízik a mások hülyeségében?”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. augusztus 26. 18:15
A kommentelők megadták Jusztnak és történelmi ismeretekkel nem rendelkező facebook követőinek a választ. Magyarország nem akart háborúzni. Az akkori nemzetiségi politika mai szemmel kárhoztatható, bár egy-két kivétellel ma is így cselekszenek az országok. Még egy szempont. Ez a Pécs-Baranya a békeszerződés szerint nem tartozott volna Szerbiához, de állítólag a nyugat-magyarországi felkelés miatt nem akartak a szerbek és komcsi szövetségeseik (Lindner stb.) kivonulni. Mivel a soproni kérdés lezárult, a szerbek elálltak és a maradékot végül erővel kellett elzavarni.
Box Hill
2023. augusztus 26. 17:28
Fejtő Ferenc a manapság sokat hangoztatott "európai értékekről": "De tudni kell, hogy Trianon, az egy szabadkőműves klikknek a műve volt, akiket a cseh és a román vezetők befolyásoltak. A szerbek nem, mert azt kiderítettem az okmányokból is, hogy a szerbek nem akartak ilyen nagy közös délszláv államot, a szerbek nagy Szerbiát akartak. Jugoszláviát, vagy ahogyan akkor nevezték, a Szerb-Horvát-Szlovén királyságot a franciák, a csehek és az angolok kényszerítették rájuk." Forrás: Szidiropulosz: Trianon utóélete, Kairosz, é.n., interjú Fejtő Ferenc történésszel, 289.old. Tehát Jugoszlávia 1941-45-ös, valamint az ötven évvel későbbi mészárlásos "polgárháborúi" a franciák, csehek és angolok számlájára írható.
Megtalálta
2023. augusztus 26. 15:38
Na heló röfi!
Lajoss
2023. augusztus 25. 10:51
Utálom a Jusztot,de igaza van. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!