Puzsér Róbert Trianonról és a háborúról lényegében felmondja a magyar történelmet ostorozó baloldali narratívát

2023. július 10. 17:48

Örülök, hogy Puzsér a hibrid-rezsim elméletekkel szemben Magyarországot polgári jogállamnak tartja.

2023. július 10. 17:48
Máthé Áron
Máthé Áron
Index

„Puzsér Róbert nemrég történelmi-politikai tárgyú cikket közölt, amelyben szó esik a magyarok történelmi bűneiről, Trianonról, a Nyugattal való szembenállásról és természetesen az ukrajnai háborúról is. Jelen írásban megpróbálok a cikkében felvetett állításokra válaszolni. Először néhány publicisztikai megfogalmazásra szeretnék hasonlóan válaszolni, utána pedig a Puzsér-cikk Trianont és annak következményeit illető tartalmi gondolatra immár mélyebben reagálni.

A Puzsér-cikk elején olvasható néhány kérdés és állítás közül az első: »Miért sorolt be a magyarok többsége a Moszkvából diktált világnézet mögé?« Pontosan milyen ez a világnézet? Nem lehet, hogy csak annyi történt, hogy a poszt-nyugat ment messzebbre a magyarok világszemléletétől? A következő: a magyarok »továbbra is elégedetten ülnek le a Netflix meg az HBO elé, térnek be egy plázába« – lehet, hogy Puzsér nem tudja, de ezeknek léteznek orosz változatai. A fogyasztás önmagában még nem egy nyugatias dolog, bár mostanra a »Nyugatot« helyettesítő jelenséggé vált. Én nem látom be, hogy egy »nyugati« fast food vagy fast fashion termék, esetleg egy sorozat egy-egy évada miért képviselne magasabb minőséget, mint az út menti orosz gosztonyicák scsije vagy a poszt-szovjet filmipar színes filmjei. Itt olvashatjuk a következő jelzőt Magyarországra vonatkozóan: »polgári jogbiztonság« – örülök, hogy Puzsér a hibrid-rezsim elméletekkel szemben Magyarországot polgári jogállamnak tartja. Én is. A következő, a »bezzegezés« (bezzegSzlovákia, bezzegRománia, stb.) legszebb esszenciája: »A régió összes többi országa mégis a nyugati társadalomfejlődés irányát követi« Pontosan melyik országok és mit követnek? Románia? Horvátország? Szlovákia? Lengyelország? Nem a »társadalomfejlődés irányát« követik, hanem a pillanatnyi amerikai külpolitikát, és nem az országok, hanem a kormányaik, vagy az elitjük. ”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Puzsér Róbert

Index

Idézőjel

Aki a magyar társadalom bizarr ruszofíliáját firtató kérdésre kielégítő választ igényel, nem elégedhet meg az „orbáni propaganda” frázisában kifejeződő magyarázattal.

***

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2023. július 11. 07:10
Puzsérral vitatkozni? Deráteccikérni! :-)
Hangillat
2023. július 10. 20:40
Összefogott legyekből készít légykolbászt. Megélhetés és önnyitó biztonsági szelep, különben duplán bedilizne.
Zombi papa
2023. július 10. 19:34
Puzsér egy magyariszonyos, orbánfóbiás, nagypofájú gyalázkodó. Megnyilvánulásaiból három CIA hiányzik, úgy mint intelligencia, tolerancia és elegancia.
Karvaly
2023. július 10. 19:32
Nagyon jó a teljes cikk, érdemes elolvasni! Puzsér cikkéből igazából csak egyetlen dolgot hiányoltam, az tette volna teljessé a magyarhibáztató narratíváját, hogy voltaképpen nem is volt történelmi Magyarország, az a multikulti Uhorsko volt, és a mai Magyarszko csak annak egy része volt, ami kiszakadt belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!