Megrázó fejlemény került nyilvánosságra az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiú ügyében

2023. április 26. 07:49

Sajtóhírek szerint „szinte senki nem próbálta lebeszélni pokoli tervéről” a fiatalt az online beszélgetőtársai közül.

2023. április 26. 07:49
null

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: iskolai lövöldözést hiúsított meg a TEK Miskolcon. A bíróság április elején egy hónapra elrendelte egy 17 éves magyar fiatal letartóztatását, aki „chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét”, hogy „valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni”.

„A KR NNI emberölés előkészületével gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását” – olvasható a Police.hu videója alatt (lenti felvétel), amelyen a TEK kiszállása, és a fiatal letartóztatása is látható.

Megírtuk azt is, hogy nagyjából ötven áldozattal tervezett az egykori iskolájában lövöldözésre készülő miskolci fiú, aki a főügyészségi szóvivő elmondása szerint arra készült, hogy miután végrehajtja a cselekményét, maga ellen fordítja a fegyverét. Ha pedig erre mégsem lett volna képes, akkor a kiérkező rendőrökre tüzelt volna, hogy azok viszonozzák a lövéseket.

Megszólalt a fiatalt édesanyja is

A fiatal édesanyja is megszólalt az ügyben, aki többek között elmondta: nem tartja magát elvakultnak, és érti, hogy miért borzadnak el azok, akik olvasták, hogy a fia miket írt, de hangsúlyozta: „én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól.” Az anya szerint: a fiát kiskorától érdekelték a fegyverek,

Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Maga ellen fordult a letartóztatott fiatal

Nem sokkal később az is kiderült, hogy letartóztatását követően a fiatal a Blikk információi szerint megpróbálta felakasztani magát, a kísérletet időben észrevették, és a fiatalt kórházba szállították. Erről itt írtunk bővebben.

Friss fejlemény

A Blikk szerdai cikkéből azonban már kiderült az is:

akár még édesanyjának is árthatott volna a miskolci tinédzser.

A lap szerint ráadásul a csevegő alkalmazáson a tinédzser olyan külföldi külföldi fiatalokkal társalgott, akik rajongva imádják az iskolai lövöldözőket, és mint a portál cikkében olvasható: „szinte senki nem próbálta lebeszélni pokoli tervéről. Sőt, biztatták, és nagyon örültek, hogy ismernek egy olyan jövőbeli iskolai lövöldözőt, aki nem gyáva megvalósítani, amit eltervezett. Ahogy egyikük írta: »Gyilkolj, vadállat, gyilkolj!«.”

„Szerencsére a csoportba rendőrök is beépültek, így amikor olvasták, mire készül, azonnal léptek, és még idejében elkapták a miskolci fiút” – fogalmaz a lap.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 

Nyitókép: Police.hu

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. április 26. 15:26
„Szerencsére a csoportba rendőrök is beépültek, így amikor olvasták, mire készül, azonnal léptek, és még idejében elkapták a miskolci fiút” Akkor mostmár érthető, miért nem beszélte le senki a fiút a mézesbödön csapda csetszobában...
Igazszó
2023. április 26. 13:05
Gondolatbűncselekmény, fegyver, lőszer, fegyverismeret és lőkiképzés nélkül. Mindeközben naponta késelnek halálra magányos vidéki nyugdijasokat a cigányok, hogy a végén egy zsidó kommunista bíró pár évre beutalja őket továbbképzésre a tesók közé. Gratulálok! A kurva anyátokat!
pepi
2023. április 26. 11:43
Azért jó volna már olyat is látni, amikor a Poltpot ügyészség nem csak tervezett bűncselekményekért emel vádat, hanem megtörtént bűncselekményekért is! Volna mit keresgélni a NER tájékán, esetleg a királyi vejkó szokatalnul nagyértékű és sűrűn elnyert állami milliárdjai körül. A Mészáros nevű haverok és egyéb hűbéresek szokatlanul gyors és hatalmas meggazdagodása közpénzből is adhatna egy kis munkát a fidesz bűnözéstől független, fidesz irányítású ügyészségnek látszó bűnpártoló szervezetnek.
olajfa1
2023. április 26. 11:31
Persze! az anya "ismeri a fiát... és ő nem lőt volna le senkit sem"... de he ne úgy van akkor tévedett "NAÉS"... ilyen az "anyai szeretet"... Amúgy meg akikkel beszélt erről és nem jelentették azok a "TERRORIZMUS TÁMOGATÁSA" miatt minimum 2megrovásban, -szóbeli fegyelmeztetésbe- kellett volna részesíteni!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!