Megdöbbentő információk derültek ki az önmagát a rendőrségen feladó magyar válogatott focistáról

2023. március 07. 09:52

„Egy igazi tróger. Azt sem lehetett elhinni neki, amit kérdez” – nyilatkozta volt főnöke az egykori labdarúgóról.

2023. március 07. 09:52
null

A Győri ETO és az Újpest egykori támadója, miután felkerült a körözött személyek listájára, önként ment be a rendőrségre, hogy kihallgathassák őt. Később úgy nyilatkozott, hogy 180 euró miatt került kellemetlen helyzetbe.

„Nincs semmiféle sikkasztási ügy. Egy 180 eurós vita utóélete a meghurcolásom. A korábbi munkahelyemen sofőrként dolgoztam. Az egyik ilyen alkalommal két másik társammal együtt oda parkoltunk a három kocsival a schwechati repülőtéren, ahová mindig is szoktunk. Csakhogy másnapmindhárom járműre kerékbilincset tettek. Be kellett fizetnünk fejeként 180 eurót, s ezt mi a cég pénzéből tettük"– nyilatkozta Tokody a Sportalnak.

A Sportal információi szerint azonban pénteken a győri rendőrség már egy másik, több bűncselekményt magába foglaló eljárás miatt adott ki ellene elfogatóparancsot. Domonkos Attila, az Aerobus Lux Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Tokodyt, aki korábban az alkalmazottja volt, a bíróság már 2020 szeptemberében 

jogerősen 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt, amit két évre felfüggesztettek.

„Egy közös ismerősünk miatt adtam munkalehetőséget Tibornak, miután értesültem róla, hogy az ETO-tól történt elküldése után meglehetősen szorult anyagi helyzetbe került. 2016 májusa és júliusa között dolgozott nálam két és fél hónapot, ám ez idő alatt kétszer is meglopott. Első ízben százezres nagyságrendű összeggel nem tudott elszámolni, de azt később ledolgozta, majd másodszor 503 ezer forinttal rövidített meg” – magyarázta a személyszállító vállalkozás vezetője.

„Egy igazi tróger”

„Az utasok ugyanis nála fizettek, ám ő a bevételt nem adta le a házi pénztárban. Természetesen megtettük a feljelentést, sőt, 2020 szeptemberében jogerősen 1 év 2 hónapos szabadságvesztésre ítélte őt a bíróság, amit két évre felfüggesztettek. Az eljárás során is ezzel a parkolási büntetéssel próbálkozott, amiről önöknek beszélt, de még a saját tanúi is ellene vallottak, illetve a reptér is megerősítette, szó sem volt ilyesmiről” – nyilatkozta egykori főnöke.

„A munkájával nem volt gond, a német nyelvtudása miatt mai napig nálunk dolgozhatna, viszont emberileg nem tartom őt sokra, egy igazi tróger. Azt sem lehetett elhinni neki, amit kérdez” – folytatta Domonkos. „A követelésünk, ami a bírósági eljárás költségeivel és a kamatokkal együtt ma már 600 ezer forint körüli összeg körül lehet, azóta végrehajtóhoz került. Kiderült, mi a tizedikek vagyunk a sorban, azaz a miénknél nagyobb adósságai is vannak.A tárgyalásokra ugyan eljárt, de a fizetési meghagyásokat soha nem vette át. Ugyanakkor furcsállom, hogy miért most adtak ki ellene körözést egy három évvel ezelőtt lezárult ügyben” – nyilatkozta a személyszállító vállalkozás vezetője.

Nyitókép: YouTube

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. március 07. 19:55
Azonnal jelentkezni kellene neki a momentumba hasonlít is ez egyil momentumosra.
Namond
2023. március 07. 16:06
Elég sok baj van a profi sportból, de még inkább az élsportból kieső versenyzők morális tartásával, becsületével és kommunikációjával.
kishal
2023. március 07. 14:23
A végén még az is kiderül, hogy az az öngól se grátisz volt...
VeTraTa
2023. március 07. 14:13
https://youtu.be/SdxWcqfLQ9M
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!