Több mint kétszáz tanár bojkottálja az érettségit, a Belügyminisztérium megszólalt

2023. február 27. 09:42

A pedagógusok azt mondták: a bojkott erős lépés, amit nem szívesen tesznek meg.

2023. február 27. 09:42
null

Több iskolában is úgy döntött számos pedagógus – összesen több mint kétszáz fő –, hogy nem vállalnak önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségi során. A Népszava megkereste ezzel kapcsolatban a Belügyminisztériumot, akik úgy reagáltak:

sajnálatos, hogy egyet nem értésének kifejezési módját bárki, gyermekeink érettségi vizsgájának és továbbtanulásának veszélyeztetésében látja. Különösen elgondolkodtató, ha mindezt a pedagógus teszi”.

Hozzátették: a tárca valamennyi érintett intézményben biztosítja az érettségi megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges erőforrásokat.

Az emelt szintű érettségi önkéntes feladatait bojkottáló tanárok akciójával kapcsolatban Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet azt mondta, ez egy törvényes tiltakozási forma, hiszen ezeket a feladatokat megbízás alapján adják ki a pedagógusoknak, amire bárki mondhat nemet. Ugyanakkor hozzátette, az érettségi bojkott mindenképpen erős lépés, amit nem szívesen tesznek meg a pedagógusok. 

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt. Illusztráció.

Összesen 417 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyoknemturista
2023. február 28. 07:44
A pdsz-t azonnali hatállyal feloszlatni!
KBA98
2023. február 27. 20:28
mocskos,. szégyentelen banda!
korona.2.0
2023. február 27. 18:32
A gyerekek izgulva készültek a nagy vizsgára, erre a tanár urak nem hajlandók vizsgáztatni őket. Piff ! Ezek a felnőttek, - mondják a diákok, - miért legyünk mi tőlük jobbak ? Állami iskolában dolgoznak ezek a tanár urak ? Akkor meg KI FIZETI ŐKET ? Ki a gazdájuk ? Nem-e az állam ? Kérdezés nélkül, AZONNAL MINDNDEGYIKŐJÜKET KI KELL RÚGNI ! Utánuk következzenek a rossz bírók, rossz ügyvédek, sarlatán tanácsadók és adósság behajtók. Meg kell tisztítani ezt a szemétdombot VÉGRE !
kaltran
2023. február 27. 18:29
Ki kéne már mondani kerek perec: a tanári kar és egyetemi kitermelő gépezete egy ballibsi alien keltető, egy a múltból itt maradt kommunista petecsomó, s ameddig ezt az orcájukat virítják, mehetnek kapálni. Megszervezhető az oktatás nélkülük is, nem ballibsi nyugdíjas pedagógusokkal is. A PDSZ-t és a PSZ-t pedig fel kell oszlatni, újjá kell szervezni. Pedagógus fizetés nem azért kevés mert egy pedagógus nem érdemel többet, hanem mert ragaszkodik ballibsi egójához. Át kell szervezni az oktatást. A konzervatív szellemű iskolákat egekbe kell emelni, a többit el kell sorvasztani. Menjenek a francba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!