„Újra együtt Alsó- és Felső-Baranya!” – írta Hoppál Péter Horvátország schengeni csatlakozásáról

2023. január 02. 09:54

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek.

2023. január 02. 09:54
null

„Mától a magyarországi Baranya vármegye és a horvátországi Baranjska županija között megszűnt a határellenőrzés! Újra együtt Alsó- és Felső Baranya!” – olvasható Hoppál Péter vasárnap esti Facebook-bejegyzésében. A fideszes politikus annak apropóján posztolt közösségi oldalán, hogy

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek,

így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók.

Ellenőrzés nélkül, euróval a zsebben lehet már utazni Horvátországba

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek, így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók - jelentette be a horvát kül- és Európa-ügyi miniszter a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőn szombat éjszaka tartott ünnepségen.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. január 03. 11:43
Az országhatárok nem tüntek el.
Lajoss
2023. január 02. 15:37
..és bevezették az Eurót..ők valóban előre mennek..
Pelso j.
2023. január 02. 12:46
Hazudsz, nincs együtt. Bármennyire is sajnálatos, az egy másik ország.
Tiszafa
2023. január 02. 12:41
"Újra együtt Alsó- és Felső Baranya!" Na ja. Már csak a tengerpart hiányzik... No meg a Bánság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék meg az Őrvidék. Hát ha egy két pohárkával több csúszott volna le szilveszterkor, akár a magyar-japán határról is szólhatna ez a cikk. Ugyanis nem attól van együtt akármelyik alsó és felső valamikori országrészünk, hogy a mostani határon várni kell-e 20 percet, vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!