Elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának házát – Orbán Viktorhoz fordult az özvegye

2023. január 09. 08:05

Csollány Judit levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek.

2023. január 09. 08:05
null

A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt olimpiai bajnok legenda, Csollány Szilveszter özvegye, Judit. A kétgyermekes édesanya a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit; a sportvezető bízik benne, hogy kap állami támogatást a bajba jutott család – adta hírül a Blikk.

A magyar sport legnagyobb tavalyi veszteségei között volt a tavaly januárban 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter.

A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban halt meg.

Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt. „December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel” – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke.

Nyitókép: MTI Fotó: Oláh Tibor

Összesen 274 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. január 11. 07:26
Nincs végrehajtás. Úgy látszik gyorsan rendeződik az ügy.
kvmny
2023. január 10. 13:42
"A jogászokkal és a családdal történt egyeztetést követően ugyanakkor azt az információt kaptuk, hogy nincs folyamatban végrehajtás, a követelés rendezésére minden lehetőség adott." "Csollány Judit – a sportoló halála óta – havonta 745 960 Ft összegű özvegyi járadékra jogosult. Ezt az összeget a fiatalabb közös gyermekük 18. életévének betöltéséig fogja kapni. Csollány Judit ezt követően is jogosult lesz özvegyi járadékra, amely összegének megállapítására a fenti dátumot követően fog sor kerülni."
kata56
2023. január 10. 08:28
No...csak kiderul a valosag.. 76 millios devizahitelbol szarmazo adosagrol van szo... Svajci frank.... Inkabb nem mondok semmit. Illetve egy dolgot: Ha valaki meghal, az orokosok megtehetik, hogy az orokseget visszautasitjak. Ebben az esetben az orokseget terhelo adosagteher sem lesz az ovek. Tudtommal a devizahiteleseknek anno volt lehetoseguk meg az elso Orban kormany alatt megszabadulni ettol a hoteltipustol. Sokan meg is tettek. Es voltak akik nem. Ez a devizahitel anno meg nem ehhez a feleseghez kapcsolodott. Mert ok csak joval kesobb hazasodtak ossze. Itt ugye egy 2010 elotti hitelfelvetelrol van szo... A hitel teher az orokseg elfogadasaval kerult a feleseghez...ha jol ertem a helyzetet.
Volo
2023. január 09. 20:34
Ez egy szar Blikk hazugság, szó sincs árverezésről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!