Orbán az Akadémiáról: Olyat még nem láttam az elmúlt harminc évben, hogy nyílt törvénysértésre szólítsa fel a kormányt

2022. december 21. 14:30

A kormányfő arra kéri a pedagógusokat, válasszák a tiltakozás törvényes formáit.

2022. december 21. 14:30
null

„Olyat még nem láttam az elmúlt harminc évben, hogy nyílt törvénysértésre szólítja fel az Akadémia a kormányt” – fogalmazott Orbán Viktor a tanársztrájkkal kapcsolatban az év utolsó Kormányinfóján.

„Magyarországon a tiltakozásnak megvannak a törvényes formái. Németországban például nem sztrájkolhatnának.

Én arra kérem a pedagógusokat, hogy ezeket tartsák be. Tiltakozásnak válasszák a törvényes formáit.

Ha nem így tesznek, akkor nem tehetnek mást az állam vezetői, hogy az ilyenkor szabályos szokásokat előveszik, és ezeket érvényesítik. Az állami alkalmazottakkal be kell tartatni a törvényeket” – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy a pedagógusok oldalán áll. Az első foglalkozási csoport, akinek bért emeltek a válság után, az a tanári kar volt – tette hozzá. „Azt kérem mindenkitől, hogy ha nem értenek egyet egy politikai, szakmai irányvonallal, akkor a tiltakozások törvényes formáit válasszák” – fogalmazott a kormányfő.

Fotó: Facebook

Összesen 337 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atake
2022. december 26. 04:18
A baloldal igy szereti a tanárokat_)) A baloldal 2 év alatt (2007-2008) több mint 14 000 tanárt tett utcára, és több mint 100 iskolát zárt be. További 748 iskolát szüntettek meg, azokat beolvasztották más intézményekbe. Ezzel 1000 településen szűnt meg a helyi iskola.  283 óvodát zártak be, 1191 óvónőt rúgtak ki. Ezzel egy időben csökkentették a diákok utazási kedvezményét 17,7 százalékkal, és 28 vasúti mellékvonalat zártak be 942 kilométer hosszan. 
ersa57
2022. december 22. 14:00
Viktor! Tudom a megoldást az oktatás egyik legnagyobb problémájára, a tanárhiányra!!! Kötelezővé kell tenni, hogy az összes alapítványi és egyházi iskolában dolgozó pedagógus havi 20 órát dolgozzon az állami oktatásban!!!!! Ki kell vezényelni őket a kis településekre is, ahol a legnagyobb a tanárhiány. De fizetést csak szigorúan annyit kaphatnának, amennyit az állami oktatásban dolgozók keresnek!!!! (Hittan tanárok előnyben, mert ő fizetésük már az állami oktatásban is meg lett emelve!!!!)
..--..
2022. december 22. 09:48
-zsoltkom- "Magyarországon a tiltakozásnak megvannak a törvényes formái" Tipikus disznófejű Nagyúr szöveg. Az a baj, úgy rendezi Orbán, hogy az öve legyen az utolsó szó. Még csak véletlenül se legyen módja az őt... a kormányt bírálónak, hogy hasonló nézettségű-hangosságú felületen ellenvéleményt halljon a Fidesz-deadwalker 2/3. A kommunista pöce-csatorna (országos lefedettséggel) bejáratott kommunista beidegződéseit használók (sok esetben maga a kommunizmuson szocializálódott beteg agyú) népbutítása így zavartalan tud lenni. A nagy tömegnek -hülyének lenni jó- buzdító képessége így csúcsra van járatva. Egyedüli kontrollpont az EU tagságunk miatt, az uniós jog és szemlélet. (Nem mellesleg, ezt az értékrend igényünket már azzal is kifejeztük, hogy a teljes jogi harmonizációt a feltételnek megfelelően megcsináltuk. Nagyjából ekkor veszett el Orbán és agyhalottjainak érve a szuverén államiság szükségességéről.)
nempolitizálok
2022. december 22. 09:06
Ez is úgy jár mint a Milla. Annyi, hogy itt a pedagógusokat is lerántják maguk mellé a sárba. A pedagógusok pedig annyiban kúrták el, hogy az Orbán kormány alatt már nem nagyon mehetnek ki az utcára, mert leballibsizik őket. Azt kellett volna csinálniuk mint a vasutasoknak, ahogy megjelennek a ballibsi varjak, abban a pillanatban elzavarják őket. A pedagógusok viszont magasról szartak bele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!