Lézerrel vakított vadászpilótákat egy tiszakeszi férfi

2022. december 14. 17:54

A lézerfény a pilótafülkék üvegein megtörve szóródott és a pilótáknál pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott.

2022. december 14. 17:54
null

Több rendbeli, közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 45 éves férfi ellen, aki lézerrel vakított el három gyakorlatozó vadászpilótát – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel. A vádirat szerint tavaly április végén a Magyar Honvédség három vadászrepülőgéppel kiképzési gyakorlatot hajtott végre három egymást követő éjszaka a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakeszi település feletti légtérben, 600 métertől 2500 méterig terjedő repülési magasságban.

Veszélyben volt a vadászpilóták élete

A vádlott a lakása udvarából alkalmanként legkevesebb harminc percig próbálkozott azzal, hogy a pilótafülkékbe bevilágítson.

A lézerfény a pilótafülkék üveg és plexi felületein megtörve szóródott és a pilótáknál pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott”

– írta az ügyészség. Egyik alkalommal a zavaró lézerfény miatt a pilótának ki kellett kapcsolnia repülőgépe navigációs fényeit, hogy a vádlott szem elől tévessze a légijárművet. A Borsod megyei férfi a cselekményével a vadászpilóták életét, testi épségét veszélyeztette. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a lézert kibocsátó eszköz elkobzásával.

(MTI)

Nyitókép: Andrej Isakovic / AFP. Illusztráció.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Miklós
2022. december 15. 20:48
Bevilágítani a lézerrel a szemébe neki is. Egyszerű lenne ez. legalább az egyikbe... alaposan megpásztázva a retináját.
Hattori
2022. december 15. 16:53
a katonai rendészeknek, csak jól össze kellett volna verniük, aztán otthagyni. lehet abból többet tanult volna!
voltospultos
2022. december 15. 09:10
Viszonzásul Mach 1.5 -el áthúz a gettó fölött, alacsonyan.
alf
2022. december 15. 07:48
Ha egy kézi lézer is problémát okoz, mi lesz, ha háború lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!