Sajtóértesülés: Új kormányzati pozíciót kap Hoppál Péter

2022. december 20. 18:30

Závogyán Magdolna lesz az új kulturális államtitkár az Index információi szerint.

2022. december 20. 18:30
null

Cikkünk frissül!

Az Index információi szerint leváltják Hoppál Pétert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárát. Posztját a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veszi át.

Hoppált 2022. május 25-én Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök a Csák János miniszter nevezte ki kultúráért felelős államtitkárrá.

A lap úgy tudja, Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője veheti át a pozíciót, a cserére hivatalosan február elején kerülhet sor.

Új kormányzati pozíciót kaphat

Új kormányzati pozíciót kap Hoppál Péter, amely az eddigieknél sokkal több vidéki jelenléttel jár, és kevesebb hivatali, adminisztrációs teendőt jelent – tudta meg megbízható forrásból a Pécs Aktuál

A lap úgy tudja

ez kormánybiztosi feladatot jelent,

de hogy pontosan mit, milyen jog- és hatáskörrel, azt egyelőre nem derült ki. Annyi bizonyosnak a Pécs Aktuál forrása szerint, hogy a napokban hivatalosan is bejelentik Hoppál új pozícióját.

„Hazámat szolgálom!”

Időközben Hoppál Péter is reagált az értesülésekre közödségi oldalán. Megosztotta a Pécs Aktuál cikkét, amelyhez kísérőszövegként azt írta: 

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 22. 15:26
Az ilyenektől van az őrületes kormányzati vízfej..
zorroro
2022. december 21. 18:43
Mutasson már valaki egy kormánybiztost, aki dolgozik. Lásd pl. Czunyiné, a mini.elnök egyik kedvence. Éveken át volt "digitális oktatási tartalomért felelős" kormánybiztos államtitkári fizetésért. Aztán amikor be kellett vezetni a digitális oktatást (covid), kiderült, hogy digitális oktatási tartalom sehol, Czunyinét meg elnyelte a főd. Soha senki nem számoltatta el.
Batman007
2022. december 21. 16:26
Nem Csák , Hoppá!
nomatter
2022. december 21. 04:37
Nem az ellenzék beszél belőlem, de Csák Jánost is meneszteni kellene, ennyire gyenge vagy talán inkább "semmilyen" minisztere nem volt még az Orbán kormánynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!